Ідеальний грибний соус

Автор: richinna 22 Ноября 2019
Ідеальний грибний соус
Просто бомбезний  грибний соус, що по-смаку, що по-аромату.
А саме головне, готується він дуже швидко і зі звичайнісиньких доступних і бюджетних продуктів.
Цей смачний соус чи мачанка настільки апетитний і ароматний, що ідеально підходить майже до всіх страв: деруни, паста, вареники, пельмені, млинці, каші, м'ясо, риба, бургери, картопля, запечені овочі... навіть грибний суп можна на ньому зварити.
Приготуйте його один раз і як мінімум, три-чотири вечері можете не морочитися.

Потрібно:

  • Печериці свіжі 500 г.
  • Цибуля 100 г.
  • Сушені білі гриби 10 г.
  • Часник 1 зуб
  • Вершки 20% 500 мл.
  • Сіль, тмін, перець, мускатний горіх(мелені) за смаком
  • Олія+вершкове масло по 2 ст. л.
  • Борошно 1 ст. л.
Залити білі гриби 200 мл окропу. Розігріти сковороду з олією + вершковим маслом, додати цибулю, тушкувати її до прозорості, не смажити.
Додати часник, гриби печериці, смажити на середньому вогні, помішуючи.
Посолити, поперчити, додати тмін і мускат (мелені), як тільки печериці почнуть віддавати сік, додати борошно і перемішати 1 хвилину.

Влити вершки і тушкувати помішуючи до загустіння вершків.
Білі гриби (замочені попередньо) мілко нарізати і додати в сковороду, влити з грибів бульйон, перемішати, варити 3 хвилини.
Всю масу перебити в блендері до однорідності.
Довести за смаком по солі і спеціям.
Щоб соус став ідеально глянсовий, його потрібно перетерти через сито.
Як остигне, зберігати в холодильнику в закритому посуді.
Смачного!
20

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Ксюша 27 Ноября 2019
# 0

Прекрасные фото и очень аппетиный соус 

richinna 1 Декабря 2019
# 0

Дякую

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014