Чашушулі в лаваші

Автор: richinna 20 Декабря 2017
Чашушулі в лаваші
Досить гостра і пекельна страва кавказької кухні з яловичини і овочів. 
Але ж смааааачноооо! 

Потрібно:

  • Яловичина (телятина) 1 кг
  • Цибуля 3-5 шт.
  • Перць болгарський(різнокольоровий) 3-5 шт.
  • Помідори 0,5 кг
  • Зелень петрушки і базиліку по 1 в'язочці
  • Хмелі сунелі 2 ч.л.
  • Часник сушений 1 ч.л.
  • Перець чорний , кумін (мелені) по 0,5 ч.л.
  • Шафран 1 дрібка
  • Олія 3 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Аджика (гостра) 200 мл
  • Коріандр мелений 0,5 ч.л.
Яловичину порізати крупним кубиком. Додати хмелі-сунелі, сушений часник, чорний мелений перець, коріандр, кумін і гостру аджику (кавказьку, грузинську)
Перемішати м'ясо зі спеціями, додати оливкову олію.
Цибулю 3 шт. порізати крупними пелюстками
Додати до телятини та пом'яти руками або використати маринатор. Залишити маринуватися 20 хвилин. 
Тим часом підготувати овочі. Нарізати перець, цибулю та помідори. Я використовувала свіжі помідори на зиму з цибулею. 

Включити мультиварку на програму "тушкування" 
Викласти яловичину з цибулею і маринадом.  
Зверху викласти помідори і тушкувати, доки м'ясо і помідори не пустять сік, хвилин 15.
Зверху викласти болгарський перець. , Тушкувати ще 40 хвилин.
За 5 хвилин до закінчення програми додати сіль, подрібнену зелень петрушки і базиліку, шафран.
Я подавала чашушулі з рисом(приготовленим в сковороді) на лаваші
Свіжий лаваш викласти в глибоку миску,додати рис, зверху викласти чашушулі з яловичини.

Смачного!
20

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 20 Декабря 2017
# 0

Смачненьке чашушулі. І моєї нелюбимої кінзи немає.

richinna 20 Декабря 2017
# 0

Свіжа кінза-це дефіцитна зелень в нашому регіоні,її тля з'їдає, у нас вона в насінні — т.т. коріандр

konfairy 21 Декабря 2017
# 0

Здається, її аромат відлякує все живе (це моє, особисте). У мене сарафан цілий день грядку з кінзою нагадував — тільки поруч проходила. Яка у вас тля ненажерлива. А от коріандр мені дуже подобається. Сьогодні хочу зробити лаваш. А завтра вже збираюсь на "охоту" за телятиною (дуже замало її у нас взимку, тільки свинина та різна птиця, кролі, нутрії). А якщо чашушулю загорнути у лаваш? ... Знаю, ти напишеш — "Тобі можна все!"

richinna 21 Декабря 2017
# 0

Я ще збиралась дописати, що найсмачніше чашушулі буде без рису загорнуте в лаваш

SvetlanaAnikanova 20 Декабря 2017
# 0

Вкусно!

richinna 21 Декабря 2017
# 0

 

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014