Матіас (оселедець) у маринаді з морквою та цибулею

Автор: gutka 4 Января 2017
Матіас (оселедець) у маринаді з морквою та цибулею
Хочу поділитись з Вами рецептом маринаду для оселедців. Щороку  готую свій  улюблений  рецепт.  Риба виходить, на мій смак, дуже смачна. Плюс, якщо готуєтесь до прийому гостей чи святкового обіду/вечері, готувати її слід напередодні,  щонайменше 24 години, а краще за дві доби. А потім дістати баночку з холодильника і викласти на порційні тарілки. Або взяти баночку зі собою в гості.

Ингредиенты

  • філе оселедця (матіас) 500 г.
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • цибуля червона 1 шт.
  • морква середнього розміру 1 шт.
  • Для маринаду:
  • вода 250 мл.
  • цукор 150 г
  • лавровий лист 1-2 шт.
  • гвоздика 1 шт.
  • перець духм'яний горошок 6-7 шт.
  • оцет 9% 100 мл.
Для приготування купую філе оселедця Матіас ТМ Санта Бремор, все що купувала інше, робила свій домашній - мені не сподобалось.
Готую цю страву тільки раз в рік, на пісну вечерю.
  
Моркву і цибулю нарізати півкільцями.

Приготувати маринад:
- коли вода закипить додати цукор, духм'яний перець, гвоздику і лавровий лист, довести до кипіння, зняти з вогню і додати порізані цибулю і моркву;

- коли маринад повністю охолоне наливаємо оцет, перемішуємо;

- філе оселедця нарізаємо на рівні шматочки і додаємо в маринад з овочами;

- перекласти оселедці у скляні банки і відправити в холодильник мінімум на 24 години, а краще на 2 доби;
Так оселедець може зберігатися до 2-3 тижнів; червона цибуля надає маринаду гарного кольору;

- оселедець подавати до столу разом з цибулею і морквою, а зверху полити ложкою ароматної нерафінованої соняшникової олії, неодмінно приготуйте і спробуйте!

Смачного!
30

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Oksana_sadova 4 Января 2017
# 0

Роблю подібний маринад в мене тільки пропорції інші та без морквиhttp://www.chef.com.ua/recepty/Zakuski/marinad-dlya-oseledcya-9424.html#.WG0A6FK7oaI. Дійсно дуже смачно виходить

gutka 4 Января 2017
# 0

Ні не подібний, тут якраз саме головне пропорції, інші пропорції — інший смак ))) у тебе на 500 мл води — одна чайна ложка цукру, а у мене лише на 250 мл —  150 грам! і оцту 100 мл. — тому смак зовсім інший.

Oksana_sadova 4 Января 2017
# 0

Катя, я подібний мала на увазі по складу інгредієнтів

Zmeychka 4 Января 2017
# 0

Очень красиво смотрится!  Сохраню для свекрови — она у меня большая любительница поколдовать с маринадами для рыбы.

gutka 4 Января 2017
# +1

так, гарно зверху пов'язати шматочок тканини і готово, наприклад з цією баночкою(що на головій) піду цього року в гості, а це з фото з мого фотоархіву:

richinna 4 Января 2017
# 0

Zmeychka 5 Января 2017
# 0

Очень аппетитно выглядит!

richinna 4 Января 2017
# 0

Останім часом полюбила гострі і солодкі маринади,як в помідорах так і в огірках і т.д. в овочах,короче. Яїх називаю польськими. Спробую і на оселедцях,дякую!

gutka 4 Января 2017
# 0

саме так, цей рецепт має польське походження 

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014