Лісові гриби в сметані

Автор: richinna 31 Мая 2017
Лісові гриби в сметані
Лісові гриби в сметанному густому соусі без борошна. Смакують, як самостійна страва або в якості збагачення дерунів, вареників, катроплі, тощо... Дуже смачно,ароматно і сметанно:)

Потрібно:

  • Гриби лісові відварені 500 г
  • Цибуля 1- шт.
  • Сіль,перець за смаком
  • Сметана домашня сепараторна 250 г
  • Молоко свіже домашнє 200 г
  • Сирок плавлений 100 г
  • Кріп свіжий 1/2 в'язочка
  • Олія для смаження 3-4 ст. л.
  • Часник 2-3 зубч. за бажанням
В зв'язку з тим,що зараз знайти хорошу сметану в магазинах важко, яка не згурнеться при нагріванні... тому ділюся своїм досвідом і розказую,як з домашньої сметани зробити типу "магазинної" для тушкування:) 
Єдине,це потрібно зробити заздалегідь.
До сепараторної домашньої сметани влити свіже домашнє молоко та добре розмішати виделкою до однорідності.  
Залишити сметану з молоком на столі наніч. 
Зранку знову перемішати добре та поставити в холодильник. Сметана готова до вживання чи готування страв, коли охолоне в холодильнику.
Відварені гриби смажити на сковороді з олією, порізаною кубиком цибулею, сіллю і перцем 15-20 хвилин помішуючи. 
Зменьшити вогонь. Влити 250 г сметани, перемішати, дати закипіти.
Додати якісний справжній плавлений сир порізаний на кубики.  

Помішуючи повністю розчинити сир в сметані з грибами.
Влити в сковороду залишки сметани та перемішати. Дати покипіти 2-3 хвилин на дуже повільному вогні,до бажанної густоти. 
При остиганні підлива буде гуснути ще більше.
В кінці додати подрібнений зелений кріп, також можна додати подрібнений часник за смаком, перемішати та вимкнути вогонь. Накрити кришкою. 
Подавати лісові гриби в сметані гарячими. 
Краще використовувати посуд, який довго тримає тепло.
Гриби в сметані смакують як самостійна страва, або доповнення до дерунів, картоплі, м'яса, вареників, гарнірів і т.д. 

Смачного!
35

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 3 Июня 2017
# +1

Жюльєн! У вас вже є гриби? А от про сметану я і не думала, справді вона дуже жирна, в ній тушкувати наче в маслі.  Ще одна корисна порада від тебе!

 Іннуш, а може додати домашній плавлений сир? З твоєї легкої руки я тепер час від часу варю (коли сир привозять сухий, то він іде на "переплавку"). 

richinna 3 Июня 2017
# 0

Тобі Женьок -можна все!

konfairy 3 Июня 2017
# 0

JuryZubko 5 Июля 2017
# 0

За "чари" над сметаною велика подяка ! Ваші поради та рецепти завжди суперові. Натхнення Вам та радуйте нас, ненажер, дальше.

richinna 6 Июля 2017
# 0

Дякую і Вам за теплі слова Я зараз тільки так і роблю сметану, з півлітри домашньої- літру такої. Влітку коли хочеться полуниці з сметанкою чи малинки, або салатики заправити... економія відчувається і дійсно виходить з сметаною а не маслом

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014