Торт "Три бажання"

Автор: richinna 20 Марта 2017
Торт \
Смачний торт з повітряними коржами на різні смаки, зможе задовольнити бажання чи забаганки багатьох Ваших гостей.

Потрібно:

  • Мигдальні пластівці 3 ст. л.
  • Карамель праліне з горіхами 1 порція
  • Крем заварний 1 порція
Спочатку потрібно приготувати праліне з горіхами та яєчний заварний крем

Для горіхового коржа:

  • Білок яєчний 3 ст. л.
  • Ск лимону 2-3 краплі
  • Цукор (без верху) 3 ст. л.
  • Борошно 1 ст. л.
  • Горіхи 50 г

Для макового коржа:

  • Білок яєчний 3 шт.
  • Ск лимону 2-3 краплі
  • Цукор (без верху) 3 ст. л.
  • Борошно 1 ст. л.
  • Мак 50 г

Для кокосового коржа:

  • Білок яєчний 3 ст. л.
  • Ск лимону 2-3 краплі
  • Цукор (без верху) 3 ст. л.
  • Борошно 1 ст. л.
  • Кокосова стружка 50 г
Готувати і випікати потрібно по одному коржу. Розігріти духовку до 180град. Жовтки відділити від білків.
Збити білки з цукром в чистій і сухій мисці (емалірованній або скляній), починаючи з меньших обертів міксера. Коли з'явиться "м'яка піна" капнути 2-3 каплі соку лимону і збивати збільшуючи швидкість. Білки збивати до густих і еластичних піків.
Якщо білки перебити, то вони почнуть осідати і стануть клаптями,тому слідкуйте і краще не добити,ніж перебити. Поступово додати до білків 1)мак, 2)кокосову стружку, 3)горіхи.
Горіхове праліне подрібнити в ступці в крихту.
На якісному пергаменті для випічки намалювати круг діаметром 20-22 см і перевернути намальованим до дечки.
Викласти білкове тісто та випікати в духовці при 180 град. 25-30 хвилин.
Корж має бути м'яким і пружинити по-середині.
Коржі залишати на пергаменті до повного остигання. 
Зібрати торт перемазуючи білкові коржі кремом. 
Спочатку горіховий корж.
Крем зверху посипати горіховим праліне.
Зверху маковий корж.
Знову крем і праліне.
Кокосовий корж.
Змастити кокосовий корж залишками крему та посипати праліне, залишити просочитися. 
Прикрасити торт мигдальними пластівцями.
Дуже смачний торт "Три бажання" з ніжними повітряними коржами на різні смаки. 


Смачного!
45

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 20 Марта 2017
# 0

Хочу-хочу-хочу! Честно говоря, никогда не пробовала безе с маком или с кокосом.  Племяшик приедет на каникулы, вот уж разгуляемся!

richinna 20 Марта 2017
# 0

я тоже не пробовала раньше, мне понравилось...очередной эксперемент удался

konfairy 20 Марта 2017
# 0

Иннуш, а коржи не размокают под заварным кремом?

richinna 20 Марта 2017
# 0

нет! Они мягкие но упругие, они не безе хрустящее,а просто белковые очень нежные

konfairy 20 Марта 2017
# 0

SvetlanaAnikanova 20 Марта 2017
# 0

Шикарный торт! И в составе все то,что люблю. Обязательно попробую приготовить к какому-нибудь празднику. Спасибо за рецепт.

richinna 20 Марта 2017
# 0

На здоровье! Уверена ,что тортик придется по вкусу

Elma 23 Марта 2017
# 0

Озадачил горох. В тексте — есть, на фотографиях — нет. )) Спасибо гуглу, разобралась. ))

richinna 23 Марта 2017
# 0

А где у меня в тексте ГОРОХ?

Elma 23 Марта 2017
# 0

Там кругом горох. 

richinna 23 Марта 2017
# 0

это тот, что орехи?

Elma 23 Марта 2017
# 0

Да. ))

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014