Запашна і ароматна приправа для перших страв і особливо, для бульйонів.
Для ароматного супу буде достатньо 1 ч.л. приправи з коренів, а для запашного бульйону 1-2 ст.л. сушених коренів та зелені.
Потрібно:
- Корінь селери очищений
- Морква очищена
- Петрушка корінь та зелень
- Пастернак зелень та корінь
- Цибуля (порей) біла та зелена частина
Цибулю порей порізати та викласти на піддон сушки.
Теж саме зробити з селерою.
Пастернак почистити, а корінь петрушки добре вимити щіткою(якщо корінь мілкий) або також почистити, як пастернак.
Все нарізати кружальцями і викласти на піддон сушки, я підстелила тонку паперову серветку,щоб мілкий корінь петрушки не падав в дірочки)))
Листочки петрушки обірвати та викласти на серветку. Все скласти в сушку та сушити при 55 град.
Зелень та цибуля порей висушуються за 1-2 години. Корені трохи довше.
У велику ємність висипати висушені
та остиглі складові приправи.
Все добре вимішати та скласти в герметичну ємність.
Додавати приправу з коренів та зелені на початку варіння супу чи бульйону.
Смачних Вам страв!
Комментарии
следить за комментариямиЯка краса
відрізала та поставила у воду кінчики де корінчики ростуть в порея,
он який вже виріс за 4 дні, другий трошки меньше бо у нього були обрізані всі корінчики,але вже пробиваються))) напевно можна буде пересадити у землю і буде зелень порея на супчик
Дуже смачний бульон в мене вийшов завдяки твоїй, Іннусю, приправі! Навіть із селерою, яку я не долюблюю, мені було смачно
Дякую тобі за смачні дарунки !
А скоро і наші переможці конкурсів зможуть оцінити смак та якість найкращої спеціі !
Так-так наша Інна насушила і пригостила ароматами овочів і мене і наших Шефівців! Зустрічайте подарунки, шановні переможці
Селери в твоїй приправі маленька дрібка Рада,що сподобалася приправа,смачного і на здоров'я!