Жива їжа: Пшениця (пророщування)

Автор: richinna 13 Февраля 2018
Жива їжа: Пшениця (пророщування)
Весна- час відновлення і оновлення сил, а пшениця допоможе Вам в цьому! Пророщена пшениця- це джерело біологічноактивних речовин, які допоможуть покращити Ваше здоров'я. 
Дві столові ложки живої пророщенної пшениці заміняє повноцінний сніданок.

Потрібно:

  • Пшениця 100 г
  • Питна вода
Взяти 0,5 л банку, насипати 4 ст.л. пшениці. 
Пшеницю промити під проточною водою, перемішати ложкою і злити з водою всі зерна, які сплили на поверхню. 
Пшениця можна купувати на ринку в бабусь, але щоб була свіжого врожаю. 

Залити питною водою і залишити на ніч.
Зранку злити воду, добре промити. 
Одягнути на банку марлю в один шар, закріпити резинкою. Поставити банку з пшеницею в мисочку, щоб добре-добре стекла вода. 
Промивати  прямо через марлю пшеницю ( так зручно) 2-4 рази на добу і давати добре стікати воді. 
Банку з пшеницею під марлею залишати лежачою на столі в кухні. 
В залежності від температури води і температури повітря, пшениця проростає за 2 доби максимум. 
Якщо за 2 доби ніяких змін немає, пшеницю потрібно викинути. 
Зберігати пророщену пшеницю  як і гречку, в холодильнику 2-4 доби. 
Можна їсти , як самостіну страву, а можна додавати в салати і смузі. 
Для довшого зберігання в холодильнику пророщені зерна з мінімальною кількістю вологи залити медом.
Смачної Вам живої їжі! 
25

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Ксюша 14 Февраля 2018
# 0

Дуже цікаво! Дякую !

А де береш насіння на пророщування? Я знаю, що не все проростає

richinna 15 Февраля 2018
# +1

Я беру в Моніки  а взагалі, чоловік купив в бабульки на ринку. Проростає вся в таких умовах, тільки треба викинути ту,що вспливає. Ну і щоб була свіжа. 

Ксюша 18 Февраля 2018
# 0

Zmeychka 16 Февраля 2018
# 0

Беру на заметку! Именно сейчас остро ощущается нехватка витаминов в организме, а это полезный способ их восполнить. Спасибо!

А что в соседней баночке на втором фото снизу?

richinna 16 Февраля 2018
# 0

Жито рожь

richinna 16 Февраля 2018
# +1

Вам витамины и биоактивные добавки, а мне новая почва для фантазий

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ИНТЕРВЬЮ СО ЗВЕЗДАМИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем в духовке блюда из свеклы бутерброд видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареная картошка жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачковая запеканка кабачок капуста картофельная лепешка картошка котлеты коул слоу куриная грудка куриная печень куриное филе курица курка молодая капуста овочі овощи огурцы омлет печень помидоры редис рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из свеклы салат коул слоу салат со свеклой свекла свиний стейк сендвич синие стейк стейк из свинины стейк на ксточц суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр хот дог хот-дог чиабатта шампиньоны яичница

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014