Якщо Ви готуєте піцу вдома, обов'язково приготуйте томатний соус для піци, а якщо ще приготуєте
піцу на тонкому тісті...ммммм...
Цей смачний і ароматний італійський соус підійде і до піци,і до пасти,і до наших макарон.
Потрібно:
- Помідори 1 кг
- Часник 6 зубч.
- Базилік сухий 1 ч.л.
- Орегано сухий 1 ч.л.
- Майоран за бажанням
- Оливкова олія 2 ст. л.
- сіль,цукор за смаком
З помідор потрібно зробити томатне пюре.
Якщо Ви не маєте спеціальної італійської приспособи, зніміть з помідор шкіру, видаліть плодоніжку та перебийте блендером (мясорубкою) чи перетріть через сито.
Томатне пюре та подрібнені зубчики часнику я ділю на дві частини.
В сковороду(вок) влити оливкову олію, викласти 3 зубчики подрібненого часнику та поставити на маленький вогонь.
Як тільки часник почне віддавати аромат,його не потрібно смажити, а тільки прогріти в олії до аромату!!!
Влити у вок половину томатного пюре, додати дрібку цукру та сіль.
Проварити томатне пюре з часником 10-15 хвилин, постійно помішуючи.
Пюре має стати густішим.
Додати до звареного томатного пюре базилік, орегано, часник(який залишився) та свіже томатне пюре.
Проварити 3-5 хвилин.
0,5 л можна закрутити в банку.
Наприклад піцу "Маргарита" яка складається з тонкого тіста,соусу, помідор і сиру, ну і базилік свіжий.
Смачний італійський соус для піци і пасти, та смачна піца "Маргарита" на тонкому тісті.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиЧудовий соус, обов'язково приготую, дуже піцу любимо ) а про такий спеціальний пристрій мрію вже давно, потрібно замовити людям, які бувають в Італії)
вони є різні,різного розміру та з різних матеріалів. Мені з Італіі привезли (мама заказала та подарувала),бо я постійно в неї позичала її ))))) але в тому році я вже бачила такий пристрій в Епіцентрі.
такое приспособление первый раз вижу. Соус вкусняшка!
Это итальянцы придумали,вещь нужная в хозяйстве!