Дуже соковите куряче філе в хрусткій паніровці з сухарів і кокосу, замариноване спочатку в молочно-винному маринаді, а потім в яєчно-томатному в якому куряче філе може зберігатися в холодильнику до 3-х діб.
Такі курячі нагетси можна смажити на олії та запікати в духовці.
Потрібно:
- Куряче філе 1 шт.
- Вино 50 мл
- Молоко 100 мл
- Яйце куряче 1-2 шт.
- Олія в маринад 1 ст. л.
- Тім'ян 1 ч.л.
- Сіль,перець за смаком
- Крохмаль 2-3 ст. л.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Сухарі панірувальні 1 скл.
- Стружка кокосова 2-3 ст. л.
- Олія для смаження
Куряче філе порізати навскоси.
Залити вином та молоком.
Перемішати все та залишити на 1 годину.
Через годину куряче філе відкинути на сито.
Яйце збити з олією, тім'яном,сіллю та перцем.
Додати крохмаль і все добре перемішати.
До яєчного маринаду-кляру додати томатну пасту.
Збити томатно-яєчний маринад-кляр міксером.
Можна до маринаду додати ще спеції за смаком: паприка,коріандр,імбир.
Змішати куряче філе з яєчно-томатним маринадом та залишити маринуватися в холодильнику на декілька годин.
Не обов'язково смажити одразу все м'ясо, в такому маринаді куряче філе може зберігатися і маринуватися 2-3 доби в холодильнику в закритому посуді.
До панірувальних сухарів додати кокосову стружку.
Перемішати сухарі з кокосом.
Дістати куряче м'ясо з маринаду-кляру, обваляти в паніровці
з обох боків і смажити на олії в розпеченій пательні по 2-3 хвилини з однієї сторони до золотої скоринки.
Також куряче філе в кокосовій паніровці можна викласти на деко з пергаментом змащеним олією, та запекти курячі нагетси в духовці.
Смачні та соковиті курячі нагетси з хрусткою кокосовою скоринкою, мають цікавий аромат і неймовірний смак.
Смакують такі курячі нагетси і гарячими, і холодними.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиКляр и панировка очень интересные. Я большой любитель кокоса, так что это моё!
Яночка,приготовь не пожалеешь!