Чіабатта - італійський білий хліб,який в перекладі звучить як "тапочок". Особливістю цього хліба є хрустка скоринка і м'якоть з великою, нерівномірно розподіленою пористістю.
У мене чіабата авторська гарбузово-житня :)
Дуже смачна і запашна.
Потрібно:
- Гарбузове пюре 1 склянка
- Кисле молоко (кефір) 1 склянка
- Дріжджі живі 40 г
- Вода тепла 100 мл
- Олія 100 мл
- Сіль 1 ч.л.
- Цукор 3 ч.л.
- Борошно житнє 1 склянка
- Борошно пшеничне з висівками 1 склянка
- Борошно пшеничне вищого гатунку 1,5-2 склянки
- Соєвий соус 3-4 ст. л.
З гарбузового пюре, кефіру,цукру, житнього і пшеничного з висівками борошна, а також 20 г дріжджів розведених у 50 мл теплої води замісити рідке тісто. Залишити для бродіння на 12 годин. Можна вистоювати тісто в холодильнику.
Через 12 годин в тісто додати: 20 г дріжджів розчинених у воді, сіль,олію, соєвий соус, та пшеничне борошно. Замісити тісто та дати підійти 1,5 години. Я це роблю в хлібопічці.
Тісто має бути рідкуватим і липнути.
Викласти тісто на добре присипаною борошном стільницю.
Лопаткою або дощечкою загорнути тісто з борошном з одного боку.
І так з чотирьох сторін формуючи квадрат.
Розділити на дві частини.
Досипати борошно і сформувати тісто лопаткою з борошном у вигляді батону "підошви"
Пергамент з двох кусків застелити на деко так, щоб по-середині був бортик.
Легенько за допомогою дощечки перенести тісто на пергамент.
Працювати потрібно дуже обережно і ніжно,щоб з тіста не повтікали бульбашки з середини.
Притрусити тісто борошном.
Випікати в розігрітій духовці при 200 град. 60 хвилин.
Дати гарбузово-житній чіабатті охолонути 20 хвилин.
Теплу чіабатту ріжуть грубими скибочками, холодну можна і тоньшими.
Дуже смачний і цікавий за смаком запашний домашній хліб.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиАх! Красотища! И цвет просто бомбезный получился!! Вот осталось у меня 2 замороженных гарбузовых сердечка и одна лепешка-блямба до нового урожая, так "блямба", наверно пойдёт в чиабатту! Иннуш, а мука цельнозерновая, в смысле одна из? И что это за шикарное ведро с мукой?
Это не ведро,это сито-чашка
А мука ржаная и от Жменьки пшеничная органическая с отрубями... можно заменить на ржаную тоже
Моя мечта! Ситечек и сит много, а такого нет, а оно удобное, наверно.
очень удобное! на ручку нажала и мука строго в миске а не по столу
Моя кабачковая чиабатта!
Гыде рецепт?
Это твоя фокачча, только вместо гарбуза кабачок. Но... не отваренный, а...ладно, я как всегда, вообщем. Я нажарила целое блюдо кабачков с чесноком и петрушкой, вот и использовала часть в хлебушек. Перебила в блендере. А вот дырочки в хлебе чеснок таки "съел". Завтра куплю ржаную муку — хочу такую же золотую чиабатту.
так и рождаются новые шедевры
Классная чиабатта, а вот тыквы нет сейчас, бум ждать, когда созреет Какой разрез красивый!
Спасибо! Мы тут уже научились пюре морозить, на всякий случай