Картопля запечена на солі виходить соковитою і повітряною всередині, а намазанка із печеного часнику з вершковим маслом і зеленню, надає їй особливого аромату і смаку.
Потрібно:
- Картопля 1-1,5 кг
- Часник 3-4 головки
- Олія для змащення
- Сіль крупна кам'яна або морська 1 кг
- Розмарин 1 ст. л.
Сіль висипати в деко шаром 1 см.
Посипати розмарином.
Викласти на сіль картоплю і часник.
Закрити фольгою та запікати при 200 град. 30-40 хвилин.
Через 30 хвилин,зняти фольгу, забрати запечений часник.
Картоплю перевернути, змастити олією та запікати ще 15-20 хвилин до готовності(без фольги)
Для запашної намазанки до картоплі:
- Печений часник 3-4 шт.
- Масло вершкове 100 г
- Зелень люба(петрушка) 0,5 пучка
- Сіль,перець чорний мелений за смаком
Запечений часник почистити.
Змішати з маслом та подрібненою зеленню.
Посолити та поперчити намазанку за смаком.
Добре розтерти часникову намазанку.
Готову запечену картоплю розрізати навпіл та намастити намазанкою із печеного часнику,вершкового масла і зелені.
Дуже смачно і ароматно! А з
оселедцем соленим з лимоном... ммммм...
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиммм... вкусно и интересно приготовлено!
Мимо печеной картошечки от Инны невозможно пройти мимо! Утащила!
На здоровье,Янусик!