З полуницею в салатах я почала експерементувати давно і кожен раз відкриваю для себе новий смак цієї ягоди в різному поєднані з іншими інгредієнтами.
Якщо раніше сезон полуниці починався з солодкої "полуниці з сметаною", то вже декілька років з солоного салату з полуницею)))
Потрібно для заправки:
- Олія оливкова/кукурудзяна 100
- Сік лимону 2
- Сир фета 2
- Гірчиця в зернах 1
- Мед розтоплений 1
- Сіль за смаком
Сік половини лимону вичавити в баночку, додати сир фета, закрутити кришку і добре потрусити.
Додати гірчицю, мед, сіль, олії і ще раз добре потрусити. Ця заправка добре зберігається в холодидьнику і її можна не робити що разу, коли готуєте салат.
Потрібно:
- Листя салатне 1
- Полуниця 100
- Сир брі 75
- Базилік зелений
- Бальзамічний соус 1
- Сир горгонзола 50
Листя салату порвати на велике блюдо, полити заправкою "фета" і розкласти порізану на 2-4 частини полуницю.
Між полуницею розкласти мілко нарізані кубиком сир брі та горгонзола (або дор блю).
Полити бальзамічним соусом (в мене сливовий бальзамічний соус)
Зверху додати листочки базиліку на салат з полуницею і сиром брі, горгонзола і фета. Дуже цікаве і смачне поєднання в одному салаті.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиЯка краса! І впевнена, що це дуже смачно і мені сподобається. Не дуже зрозуміла скільки треба додати сиру горгонзола.
50 г буде достатньо, пишу з телефону тому не все бачу...
Дякую.
Дякую, впевнена що Вам сподобається!
дуже гарний салат!
Дякую!
Смачний салат
СИИИИР Який апетитний салат
Дякую, Катя! І полуниця тут вийшла в самий раз