Гречаний гарнір в сковороді

Автор: richinna 14 Марта 2016
Гречаний гарнір в сковороді
Смачний гарнір з гречки, який має незвичайний смак і аромат. Такий гарнір може бути, як з м'ясом так і пісним. 
Готується гречка швидко і просто,прямо на сковороді.

Потрібно:

  • Гречка 1,5 скл.
  • Олія 2-3 ст.л.
  • Цибуля 1-2 шт.
  • Цукор 2 ч.л.
  • Морква 1 шт.
  • Чорнослив(краще без кісточки) 10-15 шт.
  • Мускатний горіх(тертий) 1 ч.л.
  • Сіль,перець за смаком
  • Вода +- 2 скл.
Гречку перебрати,помити та відкинути на сито,щоб стекла вода. 
Підсушити гречку на широкій сухій сковороді,помірному вогні постійно помішуючи.  Добре прогріти гречку,щоб гречка була гарячою і почала легенько потріскувати, як зернята))) 
Обережно не спаліть!
Влити в гарячу підсушену гречку 0,5 склянки холодної води. 
Розрівняти і накрити кришкою.
Залишити гречку набухати.
Візьміть іншу сковороду.
Олію прогріти ( якщо гарнір немає бути пісним) з вершковим маслом.
Додати до олії порізану цибулю та посипати цукром.
Карамелізувати цибулю з цукром до прозорості.
Додати до цибулі  натерту моркву.
Мускатний горіх натерти на мілкій тертці.
Чорнослив краще взяти без кісточки і порізати соломкою ( в мене з кісточкою). 
Додати до зажарки чорнослив і мускатний горіх.
Влити трішки води до зажарки і тушкувати 2-3 хвилини.
Додати зажарку з чорносливом до гречки в сковороду.
Посолити та поперчити гречку в сковороді. Перемішати гречку із зажаркою і чорносливом.
Залити гречку водою. Вода має бути нарівні з гречкою.
Накрити сковороду з гречкою і чорносливом кришкою,довести до кипіння, зменьшити вогонь та готувати гречаний гарнір під кришкою 15-20 хвилин,доки гречка не вбере в себе воду.
Якщо в мене до гарніру немає нічого м'ясного, я додаю м'ясну тушонку до гречки в кінці готування.
Смачний і запашний гречаний гарнір в сковороді. 







Смачного!
45

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Zmeychka 17 Марта 2016
# 0

Все время готовлю гречку и рис в сковородке, очень удобно уже и забыла, когда кастрюлю в последний раз использовала. С тушенкой (в моем случае домашней) — это классика у нас, а вот с черносливом не пробовала ещё.

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ИНТЕРВЬЮ СО ЗВЕЗДАМИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем в духовке блюда из свеклы бутерброд видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареная картошка жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачковая запеканка кабачок капуста картофельная лепешка картошка котлеты коул слоу куриная грудка куриная печень куриное филе курица курка молодая капуста овочі овощи огурцы омлет печень помидоры редис рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из свеклы салат коул слоу салат со свеклой свекла свиний стейк сендвич синие стейк стейк из свинины стейк на ксточц суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр хот дог хот-дог чиабатта шампиньоны яичница

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014