Дуже смачна та ароматна страва з молодих овочів! Як гарнір до риби,м'яса чи курки, а також як самостійне блюдо на сніданок чи вечерю. Я взагалі люблю овочі,особливо молоді в різних вариантах, а також мені ще дуже подобаються
овочі в вершковому соусі, на приготування яких достатньо 7-10 хвилин.
Овочі:
- Морква(мілка) 300 г
- Цибуля(маленька0 3-4 шт.
- Часник 1 головка
- Буряк(маленький) 1 шт.
Овочі добре вимити. Цибулю та часник замочити на декілька хвилин у воді, так їх легше буде очистити, цибулю порізати на 2-4 частини.
Моркву пошкребти щіткою, якщо шкірочка молода, крупнішу моркву розрізати.
Буряк очистити та порізати на дольки.
Оливково-медовий соус:
- Оливкова олія 2 ст. л.
- Мед(штучний) 1 ст. л.
- Сік лимона 1 ч.л.
- Тім'ян(чебрець) 1 ч.л.
- сіль-щіпка
Занурити овочі(крім буряка) та підкинути декілька раз.
Викласти овочі в деко на папір для випічки.
В соус що залишився кинути буряк та теж підкинути.
Викласти дольки буряка до моркви,цибулі та часнику.
Запікати овочі в аерогрилі 20 хвилин при температурі 200 град., перевернути та запікати ще 15-20 хвилин при темп.-180 град.
Прикрасити овочі в меду свіжим тім'яном.
Ще запечені молоді овочі можна посипати кунжутом.
Також з таких запечених овочів можна приготувати смачний салат, порізати овочі та додати мікс зелених салатів чи руколу, приправивши олією,соком лимону та соєвим соусом.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиммм, мой любимый соус я с ним даже манную кашу сьем! А овощи наверное — бесподобны!?
кажыій день ела бы такие овощи
На сколько я обажаю мясо, но твои овощи я хочу!
Андрей,к мясу самое то!
Знаю!
Ела бы такие овощи каждый день, жаль нет аэрогриля
Анжелочка,духовка тоже подойдет!
Иннуль спасибо! Попробую в духовке
Божественно, Инночка!
это точно! Я когда смотрю на фото,вспоминая вкус и сразу слюнки текут!