Пиріг вийшов просто бомбезний.....яблука, родзинки - одним словом смакота!
Тісто:
- сметана 300 г
- яйця 3 шт
- цукор 200 г
- борошно 250 г
- яблука 2 шт
- родзинки 100 г
- масло вершкове 50 г
- розпушувач тіста 1 ч.л.
- ванільний цукор 1 пачечка
- паніровочні сухарі
- Для посипки:
- вершкове масло 20 г
- борошно 3-4 ст. л.
- цукор 3 ст. л.
Збити яйця з цукром в пишну масу.
Не припиняючи збивати додати сметану і розтоплене масло,
потім ванільний цукор, борошно і розпушувач.
Добре перемішати.
Яблука помити, почистити, розрізати на 4 частини, вирізати серцевину, нарізати пластинами.
Родзинки замочити, потім злити воду і підсушити їх.
Форму змастити маслом, посипати сухарями
Вилити у форму половину тіста,на нього викласти яблука і родзинки.
Залити другою половиною тіста. Випікати в розігрітій духовці при 180 г - 20 хвилин.
Для посипки :
20 г масла і 3-4 ст.л. борошна покласти в миску, розтерти руками в крихту, додати 3 ст.л. цукру, перемішати.
Вийняти пиріг з духовки, посипати крихтою та поставити ще у духовку на 20-25 хвилин.
Комментарии
следить за комментариямиПо складу-мені смакує!
Тут дуже смачне поєднання родзинки з яблуками, вони дуже пасують одне одному