Класичний рецепт смаженої молодої картоплі по-італійськи в мультиварці з часником, цедрою лимону та пряними травами.
Зовсім інший смак звичної картоплі.
Спробуйте,Вам обов'язково сподобається!
Потрібно на 3 порції:
- Картопля з шкіркою 600 г
- Розсіл або лимон. сік 2-1 ст.л.
- Оливкова олія 2 ст.л.
- Масло вершкове 2 ст. л.
- Часник не очищений 15-20 зубчиків
- Цедра лимону(жовта частина) 1/2 шт.
- Базилік,орегано по 1 ч.л.
- Сіль,перець
Картоплю добре вимити щіткою, якщо мілка залишити цілою,крупнішу розрізати на 2 або 4 частини.
Викласти картоплю в кастрюлю мультиварки,влити воду щоб ледь покрила картоплю,додати розсіл від квашених огірків,помідор чи капусти або лимоний сік, щоб картопля не розварилась.
Включити програму "кип'ятіння" та варити 7-10 хвилин,картопля має бути напів готова.
Злити воду з картоплі, влити оливкову олію, додати помиті зубчики часнику в кожушку,
терту цедру лимону та вершкове масло.
Смажити картоплю помішуючи зі всіх сторін разом з часником та цедрою до золотої скоринки біля 10 хвилин. на програмі "жарка"овочі" з відкритою кришкою мультиварки.
В кінці смаження додати базилік,орегано та сіль з перцем, перемішати.
Закрити кришку мультиварки та смажити ще три хвилини.
Подавати смажену картоплю з часником та лимоном по-італійськи гарячою.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиМабуть це неймовірно смачно!
Звісно так!
смакота!
Апетитна картопелька) спробую у своїй мультиварці приготувати.
обов"язково спробуйте!
Обожаю картошку с чесноком и лимонной цедрой!
И нам она полюбилась!))))))
и я хочу такой итальянский ужин с картошечкой, мням
На здоровье!
А якщо нема мультиварки на пательні так вийде чи краще в духовці?
на пательні або в чавуному казанку теж буде дуже смачно!
Дякую за рецептик, вийшла дуже смачненька картопелька!! Чоловiку сподобалась!
Дякую і Вам, на здоров"я!