Сьогодні у мене смачні, пухкенькі пиріжки з дріжджового тіста з начинкою із солодкого домашнього сиру. Взагалі начинка може бути довільною: вишні, або яблука, або улюблений джем.
Ингредиенты
- для тіста:
- борошно пшеничне 300 г.
- дріжджі свіжі 15 г.
- або сухі дріжджі 1 ч.л.
- жовток 1 шт.
- цукор 2 ст. л.
- сіль 0,5 ч.л.
- олія рослинна 2 ст. л.
- молоко 200 мл.
- для начинки:
- сир домашній 250-300 г.
- цукор за смаком
- білок 1 шт.
- крім того:
- яйце для змащування булочок 1/2 шт
- цукрова пудра
Для замісу тіста всі продукти беремо кімнатної температури, а молоко теплим. Для початку потрібно розкришити дріжджі в миску, присипати їх цукром і залишити прибл. на 3 хвилини. Далі влити трохи теплого молока і перемішати. Додати жовток, сіль і просіяне борошно. Замісити однорідне, еластичне тісто, насамкінець додати олію. Накрити тісто чистим рушником і залишити у теплому, без протягів, місці прибл. на 40-60 хв.
Потім тісто добре обім'яти, вимісити ще раз і розділити на 9-10 рівних частин.
З тіста сформувати булочки: розкатати з кожної частини прямокутник, зробити надрізи,як на фото.
викласти начинку з іншого краю тіста. Загорнути, не туго, в рулет. Краї тіста, при цьому защіпнути.
Деко застелити папером для випічки, розкласти на ньому булочки.
Накрити рушником і залишити ще на 30- хвилин.
Перед випіканням змастити булочки яйцем.
Випікати булочки-пиріжки в духовці при температурі 190-200 градусів 15-18 хвилин.
Готові булочки викласти на решітку, притрусити цукровою пудрою і дати їм охолонути.
Комментарии
следить за комментариямиКрасиві пиріжки
дуже дякую, було смачно)))
Неперевершені!
дякую
Красота! Люблю так формувати випічку, при такому способі ніколи не втіче начинка!
Так, і начинка не протікає, і смачно і красиво)))
Такие аппетитные! Так и хочется стащить один прямо с экрана
дякую, пиріжки були смачненькі)))