Картопля по-уланівськи

Автор: nata0225 6 Сентября 2015
Картопля по-уланівськи

Страва, яку замовляли в ресторанах всього світу. Цей простий рецепт винайшла Глафіра Василівна Дорош із с. Уланів, Хмільницького району, Вінницької області. Завдяки картоплі по-уланівськи жінка стала всесвітньо відомою, 11 листопада 1965 року вона отримала за цей рецепт орден Трудового Червоного Прапора.

 


Ингредиенты

  • Картопля 1 кг
  • Рослинне масло 400 мл
  • Часник 8 зб.
  • Сіль, перець за смаком
Почистити картоплю і порізати навпіл, або розрізати вздовж на чотири частини ( якщо картопля велика) помити і обсушити.
В сковорідку налити олію добре розігріти.
В кип’ячу олію висипати картоплю, слідкуйте щоб в мисці на було води.
Обсмажувати  картоплю до золотистого  кольору.

Часникова підливка: часник подавити або розтерти у макітрі, влити олію посолити і поперчити. — має вийти густа підливка. 
Покласти картоплю у миску, полити часниковим соусом та накрити кришкою, щоб картопля пропиталась часником.  

Їжте на здоров’я!



40

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Rina 6 Сентября 2015
# 0

Все гениальное — просто!)

nata0225 7 Сентября 2015
# 0

Це дійсно так!

richinna 8 Сентября 2015
# 0

Ксюша 7 Сентября 2015
# 0

Цікава історія рецепту! Дякую 

JuryZubko 10 Сентября 2015
# 0

Виріс в Хмільнику. Можу підтвердити популярність цієї страви.

nata0225 10 Сентября 2015
# 0

Дякую. Я теж з Хмільника! 

Vyacheslav_BS 29 Июня 12:26
# +1
Справедливості ради хочу повідомити, що рецепт "картоплі по-уланівськи" Глафіра Дорош "позичила" у моєї покійної бабусі Шурман Ярини Філімонівни 1914 року народження, яка проживала в Уланові. Так вийшло, що кореспондент, який "прославив" цю страву, скуштував її в їдальні, де Глафіра Дорош була завідуючою, а моя баба простою робітницею. Але сам рецепт не авторства Дорош Г. В. І олію баба наливала в баняк. Поки олія закипала, чистила і різала великими шматками картоплю. Поки картопля "варилась" в олії, робила в макітрі часникову підливу. Готову (рум'яну) картоплю в макітрі змішувала з підливою і додавала зелень. На все, про все витрачалось хвилин 15 — 20. З дитинства пам'ятаю той неперевершений смак.
 
Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны бекон блюда из лаваша брокколи быстрая еда быстро быстрый рецепт видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт видеорецепты вишня выпечка выпечка с вишнями выпечка сладкая гречка десерт десерт с ягодами для перекуса еда завтрак заготовки на зиму закуска закуска из помидор закуска из помидоров запеканка из кабачков запечнные баклажаны из лаваша испанская кухня кабачки кабачки в духовке кабачок консервация огурцов куриное филе курица лаваш лаваш в духовке легкий десерт лук порей маринованные огурцы маринованные помидоры необычно обед овощи овощная закуска огурцы перекус пирог пицца пицца из лаваша полезно помидоры простая закуска из помидоров рецепт рецепт аджики рецепт пирога рецепты из лаваша романтический ужин салат салат из овощей сладкая выпечка сладкое соленая выпечка суп супы сыр твердый сыр ужин фаршированные баклажаны
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014