Печеня з рисом Басматі

Автор: richinna 10 Февраля 2017
Печеня з рисом Басматі
Соковита і апетитна печеня з рисом в мультиварці. Дуже смачною печеня виходить саме в таких пропорціях інгредієнтів.

Потрібно на 3 порції:

  • Свинина 600 г
  • Паприка копчена (пластівці) 1 ч.л.
  • Часник сушений 1 ч.л.
  • Марокканська суміш спецій 1/2 ч.л.
  • Розмарин(сушений,мелений 1/4 ч.л.
  • Мускатний горіх (тертий) 1/6 ч.л.
  • Олія кукурудзяна 2 ст. л.
  • Вино "Марсала" 2 ст. л.
  • Сироватка(молоко,кисле молоко) 6 ст. л.
  • Цибуля 1 шт.
  • Рис басматі 3-4 ст. л.
  • Гарбуз 500 г
  • Приправа для плову з карі 1 ч.л.
  • Квасоля в томатному соусі 500 мл
  • Вода 250 мл
Свинину порізати на куски,скласти в каструлю мультиварки та додати спеції:
сушений часник, пластівці копченої паприки, марокканську суміш спецій,мускатний горіх та розмарин. 
Влити до м'яса вино, сироватку і кукурудзяну олію. 
Все вимішати та залишити на 20 хвилин в мультиварці маринуватися.


Включити програму "плов".
Коли свинина почне змінювати колір і виділяти сік, перемішати, додати порізану напів кільцями цибулю і рис. 
Зверху викласти порізаний великими кусками гарбуз і приправити приправою для плову. 
Закрити кришку і тушкувати печеню 10 хвилин.
Додати до каструлі мультиварки банку квасолі в томатному соусі та воду. Тушкувати печеню з рисом ще 15-20 хвилин або до закінчення програми. 

Нічого не вимішувати!!! 

Консервовану квасолю можна замінити на відварену і томатний сік.

В мене рис басматі індійський обсмажений(пропарений), не такий білий, як продається у нас,тому він готується швидко і росте в довжину, як і має бути.  
Друзі подарували мішечок індійського басматі на 5 кг :) 

Коли готуєте таку печеню з рисом, слідкуйте щоб не переварився гарбуз

Подавати печеню з рисом, свининою, квасолею  і гарбузом гарячою. Накладати обережно,щоб не зламати рисинки.
Я люблю печеню подавати в глибокому глиняному посуді, він добре тримає тепло і печеня має бути зі смачною юшкою в якій вона тушкувалась.
Також таку печеню з рисом можна приготувати в порційних глечиках в духовці. 
Перед подачею посипати зеленню. 

Смачного!
30

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 10 Февраля 2017
# 0

Яскрава, ситна печеня! То у тебе гарбуз білий?

richinna 10 Февраля 2017
# 0

Гарбуз сорт"Баттернат" — світла шкіра в середині жовтий. як тут 
https://www.chef.com.ua/recepty/zavtraki/solodka-zapikanka-v-garbuzi-9419.html#.WJ31cXSg_Dc

konfairy 10 Февраля 2017
# 0

Забіжу з неділі до продавців насіння (вже скуповуюсь — скоро весна), винесу їм мозок — то мені червону "пекинку", то білий гарбуз!

richinna 10 Февраля 2017
# 0

Тыква баттернат – это один из сортов тыквы, выращенных искусственным путем. Этот вид тыквы был выведен в 1960 г. в Америке путем скрещивания тыквы мускатной и дикой африканской тыквы. Тыква баттернат быстро зреет – не более 90 дней со дня посадки.

Тыква баттернат очень популярна в кулинарии. Её сладкая мякоть обладает ореховым привкусом, маслянистая по структуре (калоризатор). Овощ хорошо хранится при комнатной температуре.

richinna 10 Февраля 2017
# 0

Но они не белые сверху, чуть светлее чем моя любимая арабатская 

Я их купила еще в сентябре в супермаркете, две держу для фото, вообще ничего им нет, 5 месяцев при +25 теплой комнатной температуре

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем в духовке блюда из свеклы бутерброд видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареная картошка жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачковая запеканка кабачок капуста картофельная лепешка картошка котлеты коул слоу куриная грудка куриная печень куриное филе курица курка молодая капуста овочі овощи огурцы омлет печень помидоры редис рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из свеклы салат коул слоу салат со свеклой свекла свиний стейк сендвич синие стейк стейк из свинины стейк на ксточц суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр хот дог хот-дог чиабатта шампиньоны яичница

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014