Вважається,що бурячиння містить в собі більше вітамінів,мікроелементів та інших корисних речовин,ніж сам буряк. При легенькій термообробці бурякове бадилля набуває майже нейтрального м'якого смаку.
Приготуйте теплий овочевий салат з бурячинням та заправте його вершково-гірчично-малиновою заправкою.
Потрібно:
- Оливкова олія 1 ст. л.
- Часник 2 зубчики
- Цвітна капуста 0,5 головки
- Кабачок молодий 1 шт.
- Вода 2 ст. л.
- Помідори 2 шт.
- Бурякове бадилля 1-2 пучка
- Вершкове масло(м'яке) 2 ст. л.
- Зелена цибуля,петрушка,кріп по 1/4 пучка
Суцвіття цвітної капусти розрізати на три частини, кабачок розрізати вздовж та напівкільця.
Оливкову олію з розчавленим часником розігріти на сковороді.
Накінець-то я придбала хорошу довговічну чавунну сковороду українського виробника, бо антипригарні і керамічні мені набридло замінювати кожних два роки,заодно і перевірила на антипригарність))) Чудова сковорода,рекомендую!
Збільшити вогонь! Коли часник почне віддавати аромат, видалити зі сковороди та викласти цвітну капусту.
Підсмажити цвітну капусту з одного боку,перевернути.
Додати до цвітної капусти кабачок та смажити,я би сказала підкидаючи, але з чавунною сковородою це робити важко,дуже вона важка! Тому легенько перемішувала,щоб не порушити форму кабачків.
Бурякове бадилля (листочки) помити та нарізати, помідори порізати на шматки, зелень нарізати не дуже мілко.
Бурячиння потрібно би взяти чим побільше, але в мене на підвіконні його не дуже багато виросло,тому більше бурякове бадилля я додала до сковороди,порізавши на 3 частини, а меньшим прикрасила теплий салат.
Для заправки:
- Малиновий оцет 1 ст. л.
- Гірчиця в зернах 1 ч.л.
- Кленовий сироп 1 ст. л.
- Адигейська сіль за смаком
Коли кабачки з цвітною капустою будуть напівготовими та обсмаженими додати 2 ст.л. води, а далі потрібно робити все швидко за 1-2 хвилини.
Додати до кабачків з цвітною капустою бурячиння та помідори
порізану зелень петрушки та кропу,перемішати
Зелену цибулю та вершкове масло, полити малиново-гірчичною заправкою.
Вимкнути вогонь та накрити кришкою, дати вершковому маслу розтанути і легенько перемішати.
Викласти теплий овочевий салат на тарілку та прикрасити молоденьким маленьким бурячинням.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиКлассный салатик! Мне свекровь передала свеклу с ботвой, я из неё борщи варю.
Спасибо,Лика! Ботва оказывается полезнее свеклы, я борщ еще ни разу не варила из ботвы, так что с тебя рецепт! Буду благодарна
У тебя ничего не пропадет! Очень классный салат! Я только до момента с чесноком и оливковым маслом дошла, аромат представила... Это однозначно моё!