Теплий овочевий салат з бурячинням

Автор: richinna 25 Июня 2016
Теплий овочевий салат з бурячинням
Вважається,що бурячиння містить в собі більше вітамінів,мікроелементів та інших корисних речовин,ніж сам буряк. При легенькій термообробці бурякове бадилля набуває майже нейтрального м'якого смаку. 
Приготуйте теплий овочевий салат з бурячинням та заправте його вершково-гірчично-малиновою заправкою.

Потрібно:

  • Оливкова олія 1 ст. л.
  • Часник 2 зубчики
  • Цвітна капуста 0,5 головки
  • Кабачок молодий 1 шт.
  • Вода 2 ст. л.
  • Помідори 2 шт.
  • Бурякове бадилля 1-2 пучка
  • Вершкове масло(м'яке) 2 ст. л.
  • Зелена цибуля,петрушка,кріп по 1/4 пучка
Суцвіття цвітної капусти розрізати на три частини, кабачок розрізати вздовж та  напівкільця.
Оливкову олію з розчавленим часником розігріти на сковороді. 
Накінець-то я придбала хорошу довговічну чавунну сковороду українського виробника, бо антипригарні і керамічні мені набридло замінювати кожних два роки,заодно і перевірила на антипригарність))) Чудова сковорода,рекомендую! 
Збільшити вогонь! Коли часник почне віддавати аромат, видалити зі сковороди та викласти цвітну капусту.  
Підсмажити цвітну капусту з одного боку,перевернути. 

Додати до цвітної капусти кабачок та смажити,я би сказала підкидаючи, але з чавунною сковородою це робити важко,дуже вона важка! Тому легенько перемішувала,щоб не порушити форму кабачків.
Бурякове бадилля (листочки) помити та нарізати, помідори порізати на шматки, зелень нарізати не дуже мілко.
Бурячиння потрібно би взяти чим побільше, але в мене на підвіконні його не дуже багато виросло,тому більше бурякове бадилля я додала до сковороди,порізавши на 3 частини, а меньшим прикрасила теплий салат.

Для заправки:

  • Малиновий оцет 1 ст. л.
  • Гірчиця в зернах 1 ч.л.
  • Кленовий сироп 1 ст. л.
  • Адигейська сіль за смаком
До малинового оцту додати гірчицю.
Кленовий сироп та адигейську сіль. Все перемішати.
Коли кабачки з цвітною капустою будуть напівготовими та обсмаженими додати  2 ст.л. води, а далі потрібно робити все швидко за 1-2 хвилини.
Додати до кабачків з цвітною капустою бурячиння та помідори
порізану зелень петрушки та кропу,перемішати
Зелену цибулю та вершкове масло, полити малиново-гірчичною заправкою.
Вимкнути вогонь та накрити кришкою, дати вершковому маслу розтанути і легенько перемішати.
Викласти теплий овочевий салат на тарілку та прикрасити  молоденьким маленьким бурячинням. 



Смачного!
30

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
lakshmi 27 Июня 2016
# 0

Классный салатик! Мне свекровь передала свеклу с ботвой, я из неё борщи варю.

richinna 28 Июня 2016
# 0

Спасибо,Лика! Ботва оказывается полезнее свеклы, я борщ еще ни разу не варила из ботвы, так что с тебя рецепт! Буду благодарна

Zmeychka 28 Июня 2016
# 0

У тебя ничего не пропадет! Очень классный салат! Я только до момента с чесноком и оливковым маслом дошла, аромат представила... Это однозначно моё!

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ИНТЕРВЬЮ СО ЗВЕЗДАМИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем в духовке блюда из свеклы бутерброд видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареная картошка жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачковая запеканка кабачок капуста картофельная лепешка картошка котлеты коул слоу куриная грудка куриная печень куриное филе курица курка молодая капуста овочі овощи огурцы омлет печень помидоры редис рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из свеклы салат коул слоу салат со свеклой свекла свиний стейк сендвич синие стейк стейк из свинины стейк на ксточц суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр хот дог хот-дог чиабатта шампиньоны яичница

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014