Зазвичай на приготування квасу необхідна доба або дві ,а цей напій вже через 2 години готовий і ви зможете втамувати спрагу .
Найсмачнішим виходить квас з бородинского хліба .
Ингредиенты
- вода 3 л.
- бородинський хліб 300 г.
- цукор 150 г.
- розчинна кава 1 ст. л.
- дріжджі сухі 7 г.
- лимонна кислота 1 ч.л.
- родзинки 15-20 шт.
Хліб наріжте кубиками, підрум'яньте в духовці.
Закип'ятіть воду .
В гарячу воду висипте сухарі, додайте цукор і розчинну каву, перемішайте і залиште при кімнатній температурі для охолодження до температури 35-37 градусів.
Після охолодження додайте лимонну кислоту, дріжджі і родзинки. Перемішайте , потім обв'яжіть ємність марлею і укутайте махровим рушником.
Через 1,5 години квас можна пробувати. Якщо смак напою недостатньо виражений, залиште в теплі ще на 40 хвилин.
Незважаючи на те, що цей квас можна пити вже через 2 години, спробуйте залишити його в холодильнику ще й на ніч. Смак напою розкриється ще більше.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиА я все збираюся зробити кавовий квас, але у мене у рецепті немає хліба. Спробую Ваш, Оксана рецепт.
Світлана,дякую А що це за кавовий квас?
Такий же рецепт, як і Ваш, Оксана, тільки без хліба. Знайшла рецепт на сайті Смак. ua
Дякую гляну обовязково, бо дуже зацікавив.