Високий, пишний, швидкий в приготуванні і дуже ніжний!
Тісто:
- олія без запаху 180 мл.
- кефір 2,5% 180 мл.
- борошно 260 г.
- розпушувач тіста 10 г.
- цукор 180 г.
- яйця 3 шт.
-
- Макова прослойка:
- мак 100 г.
- цукор 1 ст. л.
- крохмаль 1 ст. л.
- яйця 1 шт.
- кефір 1-2 ст. л.
Приготуємо макову прослойку : в чашку додаємо мак , цукор, крохмаль, яйце, перемішуємо.Додаємо кефір і ще раз потрібно перемішати.Вона має вийти як густе тісто.Прибираємо в сторону хвилин на 10-15.
У борошно додаємо розпушувач і просіваємо все разом.
Збиваємо яйця та цукор до пишної білої маси (приблизно 3-5 хвилин).
Додаємо олію і кефір та збиваємо на середній швидкості кілька секунд.
Безперервно збиваючи на найнижчій швидкості вище приготовлену масу, вводимо невеликими порціями борошно.Тісто має бути по консистенції, як тісто для оладок.
Беремо форму (Ø 24 см), якщо Ви не впевнені в своїй формі, то змастіть дно і боки олією. Викладаємо половину тіста,
потім всю макову начинку.
Викладаємо зверху другу половину тіста і дерев'яною шпажкою робимо розводи по тісту.
Випікаємо в попередньо розігрітій до 180 ° С духовці 40-45 хв.Готовий пиріг залишаємо у формі хвилин на 5-10.
Потім звільняємо пиріг з форми, повністю охолоджуємо і, за бажанням, посипаємо цукровою пудрою.
Комментарии
следить за комментариямиВипічка з маком — це завжди смачно, дуже люблю таку.
Я також любитель випічки з маком, це дуже смачно.
смачно