Смачний та швидкий лаваш з сиром і зеленню, який готується за лічені хвилини, як в духовці так і під грилем чи на мангалі.
Смакує такий лаваш з сиром і до пива, і до шашлику, і до овочів -гриль, салатів і просто,як смачний перекус.
І не потрібно морочитися з приводу гарного загортання начинки в лаваш, все швидко та просто до неподобства і смачно до непристойності)))
Потрібно:
- Лаваш тонкий (круглий) 4 шт.
- Сир м'який (моцарела українська) 300 г
- Зелень (петрушка,кріп,базилік) за смаком
- Сіль за смаком
Сир потрібно натерти на тертушці з великими вічками, зелень мілко порізати. Щоб зелень не прилипала до леза ножа,її можна посипати сіллю перед нарізанням, особливо якщо сир не достатньо солений за Вашим смаком. Якщо лаваш будете готувати на природі, потрібно все скласти в торбинку, зав'язати та перемішати.
Якщо ви готуєте лаваш на мангалі, візьміть велику металеву сітку для грилю, яка підійде по розміру для лаваша.
Розкладіть лаваш на сітку,посипте половиною сиру із зеленню та накрийте другим лавашом, закрийте сітку,притиснувши лаваш та підсушіть його на тліючих вуглях з обох сторін,дорозплавлення сиру по 2 хвилини з кожного боку.
Або брати один лаваш,посипати сиром із зеленню половину і накривати іншою половиною лаваша.
На цей раз я готувала лаваш дома, тому складала його навпіл,щоб він помістився в духовку.
В попередньо розігріту духовку викласти лаваш з сиром на решітку,притиснути лопаткою та запікати при 230 град. 4-5 хвилин.
Якщо в духовці тільки нижній нагрів,лаваш потрібно перевернути через 2-3 хвилини.
Саме головне- не пересушити лаваш!!!
Комментарии
следить за комментариямиПросто слюни текут от первой фото
Очень вкусные фото
Спасибо,Ксюша! Я стараюсь