Запіканка з рису

Автор: richinna 30 Октября 2016
Запіканка з рису
Рисова запіканка без борошна з м'ясом, овочами і грибами. Така запіканка добре смакує як на сніданок, так і в якості гарніру чи як самостійна страва. Дуже ситна і смачна,соковита запіканка з рисом.

Потрібно:

  • Рис (сухий) 200 г
  • Паличка кориці 1 шт.
  • Бадьян 1/3 зірочки
  • Чебрець 2-3 гілочки
  • Вода 1,5 склянки
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Базилікова сіль 1 ч.л.
  • Сир (моцарелла українська) 100 г
  • Печериці свіжі 6-7 шт.
  • Фарш м'ясний зі смеціями і добавками 300 г
  • Вершкове масло / олія 1 ст. л.
Круглий рис промити водою один раз,залити водою та додати паличку кориці, бадьян(чуть солі, цукру)  і тім'ян (закарпатський чебрець) він більш лагідніший. Рис має закипіти та варитися 5 хвилин, вимкнути вогонь,накрити рис кришкою та залишити на 30 хвилин. 
Коли рис увібрав у себе воду та остиг, викинути бадьян,корицю та чебрець...додати яйця та перемішати.
Натерти до рису сир та додати базилікову сіль.
Форму для запікання змастити маслом або олією, викласти в один шар нарізані печериці на 4 скибочки. На шампіньйони викласти 1/3 частину рису з сиром, утрамбувати легенько.
Зверху викласти 1/2 частину фаршу, у мене фарш з голубців без рису залишився, утрамбувати.
Порізати залишки грибів на фарш.
Та знову викласти 1/3 рису від основної маси,знову фарш та рис. 
Все гарно утрамбувати та випікати рисову запіканку 1 годину при 230 град., або в хлібопічці чи мультиварці на програмі "випічка"  60-70 хвилин.
Подавати рисову запіканку з грибами та м'ясом з овочами гарячою або теплою.
Прекрасний набір рису від "Жменька", який мені так зараз необхідний!))))
60

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Oksana_sadova 30 Октября 2016
# 0

Класна запіканкаДуже хороший рецепт

richinna 30 Октября 2016
# +1

Дякую,Оксаночка!  Трохи назбиралось рецептів,але не маю часу зовсім...збираюсь у маленьку відпустку,треба купу справ переробити

Oksana_sadova 30 Октября 2016
# 0

Гарного відпочинку!

richinna 30 Октября 2016
# +1

Дякую!

lakshmi 30 Октября 2016
# +1

Классная запеканочка Инночка! Хороший приз выбрала, я бы тоже от такого не отказалась

richinna 30 Октября 2016
# 0

Спасибо,Лика! Все в наших руках  Жду и твой выбор приза

lakshmi 30 Октября 2016
# 0

А больше и выбрать нечего Мы рисовая семья, особенно я . Остальные крупы ем только потому что "надо", но без удовольствия.

Ксюша 30 Октября 2016
# 0

Анжелика, я что-то пропустила, ты участвуешь в конкурсе?

Инна, отличный подарок выбрала и интересный рецепт 

lakshmi 30 Октября 2016
# 0

Ксюша, я собиралась, но работа пока не позволила выделить время на приготовление чего-то интересного. Теперь даже засомневалась. На рисовые призы есть претенденты, а мешать я не люблю

richinna 30 Октября 2016
# +1

Начинается)))))) вообще-то на сколько я заметила на рисовый приз пока я одна)))))) Давай,Лика,давай Пока я буду в отпуске, наготовь много всякого из риса очень не люблю когда нет с кем соревноваться Мне никто не мешает,мне всех не хватает в конкурсе,люблю здоровую конкуренцию

Ксюша 31 Октября 2016
# 0

Анжелика, твои рецепты 100% украсят наш конкурс!

Ждем твоего участия!

Здоровая конкуренция это всегда хорошо 

richinna 30 Октября 2016
# 0

тем более, если семья рисоваяостается готовить с рисом и выиграть хороший рисовый набор!

gutka 1 Ноября 2016
# 0

Дуже красиво і апетитно 

richinna 1 Ноября 2016
# 0

Дякую,Катя! я встигла спробувати лише маленький кусочок,так смачно було

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ИНТЕРВЬЮ СО ЗВЕЗДАМИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014