Рисова молочна каша з вкусняшками)))
Рисова каша приготовлена таким способом ніколи не пригорить, її смак буде нагадувати смак рисової каші з дитячого садочку... а так називаємий "топпінг" зробить її ще смачнішою і кориснішою.
Для рисової каші:
- Рис (рисова січка) 1 скл.
- Вода 2 скл.
- Молоко 2-3 скл.
- Сіль 1 дрібка
- Цукор 1 ст. л.
- Масло вершкове 2 ст. л.
Рис,краще круглий) або січку промити 1 раз, залити водою, посолити та варити до напівготовності 5 -7 хвилин.
Відкинути рис на сито, щоб стекла вода.
Закинути рис назад в каструлю (краще товстостінну або з товстим дном,яка добре тримає тепло), залити молоком та поставити на повільний вогонь.
Коли рис з молоком закипить, додати цукор та варити рисову кашу ще 3-5 хвилин,помішуючи.
Далі кашу потрібно вимкнути,додати вершкове масло та накрити кришкою.
Залишити каструлю з рисовою кашою на 10-15 хвилин,щоб вона доготувалася)))
Для топпінга потрібно:
- Родзинки 1-2 ст.л.
- Цукати 1 ст. л.
- Горіх грецький 1 ст. л.
- Яклуко 1 шт.
- Вершкове масло 1-2 ст. л.
- Цукор 1-2 ст. л.
- Мед по 1 ч.л.
- Кориця за смаком
Взагалі-то для смаколиків можна брати все, що любите чи маєте в хаті.
Грецький горіх потрібно подрібнити.
Яблуко очистити і порізати на кубик.
Вершкове масло розтопити з цукром на сковороді.
Дати цукрові трішки закарамелізуватися.
Додати яблуко, посипати корицею та тушкувати у вершковій карамелі 3 хвилини.
Додати до яблук- цукати,горіх та родзинки.
Тушкувати помішуючи ще 3 хвилини.
Ось такою стає каша,коли настоїться! В мене 2 склянки молока.
Кількість молока залежить від того,якої густоти Ви бажаєте рисову кашу.
Викласти кашу в тарілку, додати мед та смаколики.
Смачного і Доброго Вам ранку!
Комментарии
следить за комментариями