Шакшука - страва еврейської кухні, дуже проста в приготуванні. Вона і гостра, і соковита, і ситна, і неймовірно смачна.
Дуже схожа на
лечо з яйцем, але смачніша завдяки пасті харісса.
Потрібно на 3 порції:
- Помідори 9 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Часник 3 зубч.
- Перець болгарський 1 шт.
- Паста томатна 2 ст. л.
- Паста харісса 1 ч.л.
- Тмін(кумін) мелений 1/4 ч.л.
- Олія 2 ст. л.
- Сіль, перець чорний мелений за смаком
- Яйце куряче 3 шт.
Помідори залити окропом на хвилину, зняти шкірку.
Нарізати кубіком цибулю і болгарський перець, часник подрібнити ножем
На олії підсмажити цибулю з часникои
Додати болгарський перець, смажити 3 хвилини
Додати подрібнені томати без шкірки
Коли помідори стануть м'якими іовочі добре протушкуються, додати пасту харісса за смаком, мелений тмін чи кумін зіра, сіль -перемішати
Розрівняти овочі в сковороді, зробити невеличкі заглиблення та вбити курячі яйця. Поперчити чорним перцем, посолити яйця та готувати до бажаного стану яєць. Ми любимо коли жовток залишається рідким. Дуже смачно з лавашем.
Подавати Шакшуку гарячою в сковороді, додавши зелень базиліку чи Вашу улюблену зелень.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиОй, как я это люблю и обожаю

! Красотища какая
! Только с острой хариссой точно не пробовала, яичницу не ем на выезде — люблю готовить её сама, дома. И шо я вам скажу, придётся таки сделать немного хариссы — яичница, курочка, мяско, сало...

.
Начнем с хариссы, а закончим курочкой, мяском и салом
Отличная яичница получится!
Смачна та яскрава страва
Дякую, Оксаночка!
Повір, це дуже смачно!!! 

Смакота, люблю таку страву))) готую трішки по-іншому.
Ойёёёёёй! Хочу такую срочно!!!! Иннусик — в мульте реально? Я пока временно без плиты


В мульте все реально,что готовится в кастрюле и на сковороде! Крышку не закрывай,если хочешь глазунью, иначе белок сделает свое дело
Ура-а-а

! Машуня-я-а
!!!Как же тебя не хватало
! Ну, где же ты была
.
в тундре, или тайге?!
Надеюсь не пропадет опять на год