Батат з пікантним соусом

Автор: richinna 11 Августа 2018
Батат з пікантним соусом
Якщо Вам скажуть, що батат-це солодка картопля, не вірте. Батат-це самий корисний овоч, який немає ніякого відношення до картоплі. Помаранчевий батат має дійсно солодкий смак, але за структурою і смаком більше схожий до гарбуза і моркви. Запечений батат смачний як самостійна страва, та ще смачніший він з моїм авторським гостро-кисло-пряним соусом. Поєднання солодкого з гострим і кислим розворушить Ваші рецептори смаку, які надовго запам'ятають цей смак. 
  1. Помийте батат щіткою, зріжте верхівку.
  2. Викладіть на фольгу, змастіть оливковою олією і додайте 1/3 лимону, головку часнику і розмарин. 
  3. Загорніть фольгу і запікайте в духовці при 230 град. на верхньому і нижньому нагріві 40-60 хвилин (залежить від розміру батату)
Фундук підсушіть в духовці на дечці біля батату декілька хвилин. 
Через 30 хвилин достаньте часник.
Наріжте перець чилі (можна маринований) і свіжий базилік.
Подрібніть в ступці фундук, додайте запечений часник і сіль, розітріть в кашку.
Додайте 1 ст.л. соку лимону і 1ч.л. гірчиці в зернах. 
Влийте по 1 ст.л. оливкової і кукурудзяної олії, перемішайте.
Додайте чілі і базилік.
Тоненько наріжте імбирні цукати, додайте до соусу і перемішайте.
Запечений батат розділіть на куски виделкою чи ложкою, викладіть на блюдо і змастіть гарячий батат вершковим маслом.
Посипте помаранчевий батат свіжим розмарином. 
Подавайте батат з пікантно-кисло-пряним соусом. 
Викладіть соус на батат і повільно смакуйте. 
Живіть Смачно! 
25

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
SvetlanaAnikanova 12 Августа 2018
# 0

Я вже два роки для себе вирощую трохи батату. Дуже цікавий овоч, і на смак і як рослина. Тільки у мене він не померанчевий. Я його жарю, як картоплю. Згодна з Вами, що на картоплю він не дуже схожий. Як отримаю свій врожай, то приготую за Вашим рецептом.

richinna 13 Августа 2018
# 0

Я теж вирішила його вирощувати, але буду саме солодкий вид, з ним можна багато експерементувати і для солодких і для солоних страв згодиться. Ну і в помаранчевому саме більше знаходиться бека-каротину.

SvetlanaAnikanova 18 Августа 2018
# 0

Ось так він виглядає, коли росте, дуже плетиста рослина.

richinna 19 Августа 2018
# 0

Доречі, молоде листя батату  можна використовувати в салат

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ИНТЕРВЬЮ СО ЗВЕЗДАМИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем в духовке блюда из свеклы бутерброд видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареная картошка жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачковая запеканка кабачок капуста картофельная лепешка картошка котлеты коул слоу куриная грудка куриная печень куриное филе курица курка молодая капуста овочі овощи огурцы омлет печень помидоры редис рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из свеклы салат коул слоу салат со свеклой свекла свиний стейк сендвич синие стейк стейк из свинины стейк на ксточц суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр хот дог хот-дог чиабатта шампиньоны яичница
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014