Швидкий рецепт соління свіжої риби за 2,5 години! Може і багато хто, солить рибу таким способом,але в мене вона вийшла з незвично-загадковим смаком, який вийшов завдяки моїй помилці і вона дала великий плюс, а не мінус )))
Такий рецепт соління риби можна використовувати на природі з свіжовиловленої риби, якщо в компаніїї є рибак))) тільки запастись сіллю і спеціями, Прогрівати олію з спеціями не обов'язково!
Потрібно:
- Риба свіжа(товстолоб) 1 кг
- Сіль кам'яна 300-400 г
- Коріандр, духм'яний перець,гвоздика,лаврове листя за смаком
- Цукор 2 ч.л.
- Часник 1 головка
- Олія 200 мл
- Оцет (не обов'язково) за смаком
- Цибуля 2-3 шт.
Товстолоба порізати на порційні куски.
Я брала спинку риби, в мене був товстолоб на 5 кг.
Можна заморозити на добу, розморозити в холодильнику і тоді солити.
Куски риби пересипати сіллю та залишити на 2 години.
Солі має бути багато!!!
Складати філе товстолоба шарами та пересипати сіллю.
Підібрати спеції за Вашим смаком.
Спочатку прогріти спеції в сухій каструльці чи сковороді,на дуже повільному вогні до появи аромату. Не смажити, а дати відкритися спеціям!
Влити олію та прогріти,не даючи закипіти.
В кінці додати оцет і все перемішати.,хто не любить оцет можна замінити соком лимону або взагалі без кислоти.
Через дві години добре помити рибне філе від солі та дати стекти воді.
Порізати цибулю кільцями та викласти в миску.
На цибулю викласти солену рибу.
Пересипати товстолоба подрібненим часником та цукром. Я зробила по-своєму, тому в мене товстолоб вийшом дуже незвичайним і цікавим на смак, з тонкою ароматною ноткою карамелі. Про це я розкажу нижче.
Знову риба,часник і так шарами.
Залити рибу теплим маринадом,перемішати та залишити ще на 20 хвилин.
Через 20 хвилин можна смакувати.
В чому була моя помилка,яка стала смачною помилкою )))
Я коли прогріла спеції і влила олію, то вирішила цукор додати до маринаду, а не посипати рибу, цукор звичайно ж не розчинився... а почав карамелізуватися, це і надало товстолобу цікавого аромату.
Якщо бажаєте повторити, не дайте цукру згоріти!!!
Я додавала до маринаду ще оцет.
Зберігати солено-маринованого товстолоба в закритій банці в холодильнику.
Смачний та швидкий оселедець з товстолоба.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиИнночка, спасибо за рецепт.Напомнили мне о толстолобе.Очень давно ищу рецепт солено-маринованного ТОЛСТОЛОБА,который продают на рыбном рынке "чайка" (так его называют Одесситы) не доезжая до Одессы км 20-25 по Киевской трассе. Вкуснее я еще не пробовала Он тоже разделан на филе и весь в специях...Ммммм...Вкуснотень.Буду очень признательна и благодарна тому,кто сможет поделиться этим рецептом.
На здоровье!
Я просто представила Ваш рецепт уже готовым и мне кажется,что это именно то,что я так долго искала.Как только куплю толстолоб,сделаю и отпишусь.Но в любом случае,даже если и вкус будет другой — это не страшно.Я люблю рыбку в любом виде.А Ваши рецепты будь какие- это одно удовольствие готовить их и после наслаждаться.
Спасибо большое, за теплые слова и доверие! Мне очень приятно!
Надеюсь,что это именно тот рецепт, который Вы искали! На здоровье!