Дивно,але в цьому році чомусь персики дешевші за абрикоси, тому пропоную ароматні консервовані цілі персики з кісточкою в сиропі з гвоздикою.
Потрібно на 5 літрових банок:
- Персики (мілкі домашні) 2,5 кг
- Вода 2,5 л
- Цукор 3 скл.
- Сік лимону 3 ст. л.
- Гвоздика(головка) 5 шт.
Персики помити та заповнити літрові банки на 3/4 банки.
В каструлю налити воду, додати цукор та закип'ятити сироп,в кінці влити сік лимону.
Залити персики кип'ячим сиропом, додати в кожну банку по 1 головці гвоздики без ніжки,нам потрібен аромат гвоздики, а не смак. А саме капелюшок гвоздики поширює аромат,а ніжка дає смак.
Стерилізувати персики 20 хвилин з моменту закіпання води в каструлі.
Закрутити банки та перевернути догори дном,накрити персики пледом та залишити до повного остигання.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариями