Картопляні млинці на дріжджах

Автор: Oksana_sadova 24 Декабря 2016
Картопляні млинці на дріжджах

В цій страві  важливо відварювати картоплю в точно вказаній кількості рідини,бо потім в тій же невеликій кількості рідини, що залишиться, розводяться  дріжджі. Таке картопляне тісто не може стояти. Після замішування тіста, потрібно одразу смажити млинці!! Якщо тісто постоїть, потрібно буде більше борошна сипати і млинці вже не будуть такими ніжними. (поради автора рецепту).

Ингредиенты

  • картопля нечищена 500 г.
  • вода 350 мл.
  • свіжі дріжджі 25 г.
  • сіль 1/2 ч.л.
  • борошно 200 г.
  • олія
 Картоплю помістити в посудину, залити 350 мл води, додати щіпку солі і поставити на середній вогонь. Варити до готовності картоплі.
Картоплю відцідити, зберігаючи рідину і добряче потовкти товкачем. Залишити до часткового вистигання.
В частково вистиглій рідині з відварювання картоплі розвести дріжджі.
 До картоплі додати сіль, борошно та розведені дріжджі. Замісити досить липке, м'яке тісто, яке після змащення рук олією, не клеїться до рук при ліпленні.
Одразу ж у сковорідці розігріти велику кількість  олії для смаження. Сформувати руками невеликі плоскі млинці та викласти у розігріту олію.
Смажити картопляні млинці на середньому вогні до готовності. Викласти на тарілку застелену паперовим рушником.
Подавати млинці гарячими.Я подавала з тушеними печеричками. Смачного!
35

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 24 Декабря 2016
# 0

Дуже люблю різні картопляники, але з дріжжами мабуть вони більш схожі на пиріжки!

Oksana_sadova 25 Декабря 2016
# 0

Це щось середнє

Zmeychka 28 Декабря 2016
# 0

Цікавий варіант! Варто спробувати

Oksana_sadova 28 Декабря 2016
# 0

Швидко і смачноДумаю,що сподобається

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014