Апельсиновий пісний кекс підходить для тих, хто притримується посту або на дієті.
Ингредиенты
- сік апельсина 160 мл
- цукор 120 г
- олія 70 г
- цукор ванільний 1 ч.л.
- розпушувач для тіста 2 ч.л.
- борошно 360 г.
- крупа манна 1 ст. л.
- оцет винний 1 ст. л.
З апельсинів потрібно вичавити сік будь-яким зручним вам способом. Перш за все змішаємо все рідкі інгредієнти: олію, оцет, апельсиновий сік.
Також додамо цукор і добре перемішуємо всі інгредієнти, нам потрібно, щоб цукор повністю розчинився. В іншу миску викладаємо просіяне борошно, сіль, ванільний цукор і розпушувач. Добре розмішуємо всі інгредієнти. Перемішуємо рідкі і сухі інгредієнти.
Замішуємо тісто, воно по консистенції має бути трохи густіше, ніж на оладки.Форму для випічки змащуємо олією і посипаємо манкою, це потрібно для того, щоб кекс не прилип до стінок форми в процесі випічки. Викладаємо тісто у форму
і відправляємо кекс в духовку, розігріту до 175 градусів С на 40 хвилин.
Готовий кекс дістаємо з духовки і даємо йому охолонути в формі. Потім виймаємо кекс з форми і подаємо до чаю, прикрасивши цукровою пудрою. Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиКекс виходить мокроватим, гливким, чи то так здається по фото?
То щось на фото так вийшло, він виходить навіть як для мене суховатим, але можливо я його трошки перетримала в духовці, але на смак супер, носила на роботу — пішов на "ура" до чаю)))
або розрізали гарячим