Житнє печиво має хрустку скоринку, а в середині м'яке. Готувати ароматне печиво просто і швидко, для приготування використовую сир домашній, під пресом добре віджатий.
Ингредиенты
- борошно житнє 150 г.
- борошно житнє цільнозернове 50 г.
- сіль 1 ч.л.
- сода 1 ч.л.
- сир домашній 160 г.
- кефір 90 мл.
- мед 10 г.
- оливкова олія 20 г.
В глибокій мисці змішати
борошно з сіллю і содою, перемішати.
Окремо змішати вінчиком в мисці кефір, мед і олію, додати сир і вимішати до однорідності.Додати до борошна, перемішати і замісити тісто.
Тісто липке, але місити довго його не потрібно, сформувати кулю, обернути його харчовою плівкою і прибрати до холодильника на 15-20 хвилин.
Далі викласти тісто на густо посипану борошном поверхню, зверху також присипати борошном і розкачати пласт товщиною 1-1,5 см.
вирізати формою кружечки, перекласти на деко (застелене папером для випічки чи силіконовим ковриком), наколоти виделкою і випікати в розігрітій духовці.
Випікати при t 180 ° С приблизно 25-35 хвилин.
Комментарии
следить за комментариямиДуже гарне печиво, як з картинки!
дякую)