Як то кажуть: "відчуваю старію ... шапку одягаю все частіше, млинці виходять все гарніше"))) Не пройшло і багато-багато років...,як я задалася ціллю і навчилась випікати ажурні млинці.
Потрібно:
- Кисле молоко(кефір) 0,5 л
- Цукор 3 ч.л.
- Сіль 0,5 ч.л.
- Сода 1 ч.л.
- Яйце куряче 1-2 шт.
- Борошно 1,5-2 скл.
- Молоко свіже(окріп) 250 мл
- Олія для смаження (не в тісто!)
В кисле молоко додати сіль та цукор, прогріти до 40 градусів. Додати соду,зачекати щоб погасилася в кефірі.
Додати яйця і добре збити.
Додати борошно та перемішати,щоб не було грудочок. Тісто для млинців, на цій стадії, має бути як "густа сметана".
Залишити на 10 хвилин.
Вливати гаряче молоко тоненькою цівкою до тіста та зразу замішувати міксером.
Тісто не має бути густим на вигляд.
Все добре взбити та залишити тісто на млинці на 10 хв. щоб тісто трохи остигло.
Сковорода має бути добре нагріта та після кожного млинця змащена пензликом з олією!!!
Не лити олію,а змащувати олією сковороду.
Сковороду тримаємо постійно на вогні!
Влити порцію тіста.
Я вже набила руку виливати порцію тіста з бутилки,мені так зручніше.
Смажити млинці на середньому вогні
Коли млинці смажаться,вони виглядають не дуже тонкими.
Коли запечуться з обох сторін,стають тоненькими.
І ажурними, такими як млинець на фото.
Головне правило в ажурних млинцях:
розпечена сковорода і змащена олією.
Якщо немає свіжого молока, можна замінити водою(окропом), але я би не радила! ...це вже будуть не такі смачні і ніжні млинці.
Подавати ажурні млинці з варенням,згущеним молоком і т.д.
Ажурні млинці за цим рецептом, дуже смачні і тонкі.
А виглядають так,що не нарадуєшся!)))
Смачного!
Комментарии
следить за комментариями