Пасочки за цим рецептом виходять повітряно-волокнистими, не дуже солодкими (як я люблю), неймовірно пухкими та дуже ароматними, а ще з горішками та сухофруктами.
Ингредиенты
- борошно пшеничне 500 г.
- дріжджі сухі 11 г.
- цукор 4-6 ст.ложки
- сіль 0,5 ч.л.
- яйця курячі 4 шт.
- молоко 120 мл.
- масло 100 г.
- родзинки 50 г.
- цедра лимона
- Крім того:
- жовток
- ложка молока
- олія для форм
- Для глазурі:
- білок
- цукрова пудра
- сік лимона
Всі продукти мають бути кімнатної температури, а молоко теплим.
Замісити тісто з борошна, солі, цукру, дріжджів, теплого молока, яєць і масла. Тісто виходить досить липким, зручніше робити заміс міксером або в хлібопічці. Далі тісто помістити у велику миску, накрити вологим рушником і залишити в теплому місці на 1-2 годину, щоб тісто підійшло.
Після чого тісто викладіть на поверхню, присипану борошном.
Додайте терту цедру лимона. Додайте родзинки (
різані горіхи) (обсипати борошном).
І ще раз ретельно вимісити тісто.
Злегка змастіть форми олією. Розділіть тісто на дві-три частини і викладіть на дно цих форм, розрівнюючи поверхню.
Накрийте вологим рушником і залиште підходити в теплому місці.
Тим часом розігрійте духовку до 190 гр. і поставте решітку в нижню третину духовки.
Перед випіканням змастіть пасочки збитим жовтком з ложкою молока.
Випікайте 25 хвилин. Приблизно через 15 хвилин може знадобитися прикрити паски фольгою, щоб не підгоріла верхівка.
Готові паски залиште в формах на 5 хвилин, потім вийміть і повністю вистудіть на решітці.
Для цукрової помадки:
взяти один сирий білок і півсклянки цукрової пудри, білок збивати виделкою і поступово вводити пудру. Пудру додавати поступово — дивіться по консистенції! Саме пудра дасть гладкість глазурі. А для блиску можна додати трішки соку лимону.
Нанесіть помадку на паски. Прикрасити за своєю фантазією.
ЩАСЛИВИХ СВЯТ!!! БЛАГОСЛОВІННЯ ТА РАДОСТІ В КОЖЕН ДІМ!!!
Комментарии
следить за комментариямиКакая красота!
Спасибо большое)
Украшение орехами, сухофруктами и шоколадной крошкой — отличная идея! Я, кстати, тоже не люблю сладкие паски (уже 5 лет пользуюсь одним рецептом): свекрови они кажутся вообще не сладкими, а муж наоборот просит только такие выпекать!
Дякую сердечно))) Я наступну партію всю прикрасила горішками, сухофруктами й насінням гарбуза та соняшника — дуже смачно й святково.