Цей кекс підходить на щодень до чаю, а може бути як святковий варіант, тоді потрібно приготувати ганаш та змастити кекс.
Ингредиенты
- масло або маргарин 200 г.
- сметана 200 мл.
- цукор 300 г.
- борошно 350 г.
- розпушувач тіста 1 ч.л.
- яйця 4 шт.
- 1 банка вишень без кісточок без рідини (800г) або можна заморожені
- шоколад грубо нарізаний 100 г.
Так як я брала заморожені вишні, то їх потрібно присипати крохмалем і легенько перемішати.
Збити масло з цукром до пухкої маси.
Додаємо по одному яйця, після кожного збиваємо на великій швидкості до повного перемішування.
Зменшуємо швидкість та додаємо сметану.
Додаємо борошно з розпушувачем.
Замішуємо тісто, воно має бути як густа сметана.
Додаємо вишні та шоколад і легенько перемішуємо ложкою.
Форму змащуємо маслом або застеляємо папером та виливаємо тісто. З цієї порції виходить два от таких кекси.
Розігріваємо духовку та випікаємо при 180С - 40 хвилин або до сухої палочки. Коли кекс охолоне присипати пудрою.
Комментарии
следить за комментариямиЯ просто у захваті від твоїх кексів! Та ще й з вишнями!
Женя, дякую і мені дуже приємно Тут дуже смачне поєднання шоколад і вишні, це моя слабкість
І ти в цьому не єдина, повір мені! Справді дуже повітряний кекс!
Дуже зацікавив кексик)
Він дуже смачний
Чудовий кекс. Красиво і смачно)
Дякую