Вийшов смачний пиріг і ніякої брудної посуди, бо все перемішується у формі(крім ложки та невеликої тарілки).Перед подачею можна посипати пудрою або розрізати корж і перемазати кремом.
Ці інгредієнти розраховані на форму круглу 25D.
Ингредиенты
- борошно 340 г
- цукор 250 г
- какао 40 г
- харчова сода 1.5 ч.л.
- сіль 0.5 ч.л.
- олія 9 ст. л.
- оцет 1.5 ст. л.
- вода 1.5 склянки
- есенція ванільна 1.5 ч.л.
Духовку розігріти до 175℃.Роз'ємну форму для випічки злегка змастити олією, застелити дно папером для випічки. Прямо в форму просіяти борошно.
У невеликій мисці змішати какао, цукор, сіль і соду.
Висипати у форму і гарненько змішати з борошном.
Зробити у борошні три заглиблення — один великий, один поменше і один зовсім маленький. У великий вилити олію, в середній — оцет, в маленький — ванільний екстракт. Півтори склянки води розподілити по всій формі.
Акуратно, щоб не порвати папір, змішати сухі складові і рідину, намагаючись не залишати борошно по краях форми. Невелика неоднорідність тіста допустима, найголовніше, щоб не залишилося сухих борошняних грудок, не потрібно надмірно перемішувати тісто.
Відправити форму в духовку на 40-45 хвилин.Готовий пиріг вийняти на решітку і дати повністю охолонути. Він буде дуже-дуже м'яким і ніжним, тому якщо не дати йому повністю охолонути він буде погано різатися.Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиjulinka виставляла такий рецепт, він називається "Сумасшедший"
http://www.chef.com.ua/recepty/vipechka/sumasshedshij-pirog-4016.html#.V-KQjeFkjDc, я його дуже люблю,але роблю доповнення і в мене виходить "Божевільний студент"
http://www.chef.com.ua/recepty/vipechka/keks-bozhevilnij-student-8712.html#.V-KRCeFkjDc