В холодну пору року хочеться завжди чогось яскравого і сонячного. Тому часто восени готую і експерементую з гарбузом.
Сьогодня крем-суп гарбузово-грибний з бринзою, копченою грудинкою і сухариками.
Сушені білі гриби 40-50 г помити і замочити в холодній воді на 20 хвилин. Я брала тільки ножки білих грибів, так як всерівно переб'ються блендером.
Гарбуз 1 кг порізати, почистити і скласти в каструлю. Додати 3 шт. очищеної картоплі.
Влити склянку жирного молока, долити водою з грибів, посолити і варити до напівготовності. Додати замочені білі гриби і варити ще 10 хвилин.
Копчену корейку чи грудинку 100 г нарізати смужками. Також нарізати свіжий хліб.
На сковороді підсмажити грудинку і стопити з неї жир. Нахилити сковороду так, щоб жир стікав в одну сторону і додати в жир розчавлений часник. Коли грудинка підсмажиться викласти на тарілку.
Часник, який вже віддав аромат жирові кинути в каструлю з супом і на жирові підсмажити хліб на сухарики. Приправити сіллю і кмином.
Суп збити блендером до кремового стану.
Подавати гарбузово-грибний крем-суп гарячим посипавши смаженою грудинкою, сухариками і овечою бринзою.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиУ меня с грибами( кроме шпмпиньонов) как-то не складываются отношения. А суп тыквенный очень люблю. Готовлю его практически из одной тыквы, луковицы и приправы карри, ну и масла, конечно.