Простий бюджетний гарнір, який гарно виступає і в якості самостійної страви, може урізноманітнити Ваші сніданки, обіди і вечері.
Потрібно на 1 порцію:
- Гречка 50 г.
- Вермішель 50 г.
- Масло,олія,спеції,сіль- за смаком
- Вода 200 мл.
Беремо одну широку сковороду, нагріваємо її і висипаємо 50 г сухої гречки смажимо помішуючи на сухій сковороді до появи аромату, деякі зерна почнуть лопати і перетворюватися в "поп-корн" значить досить, але слідкуємо, щоб не горіли зерна.
Додаємо ложечку олії чи масла ГХІ, перемішуємо і гріємо ще 1 хвилину.
Вливаємо 250 мл води, накриваємо кришкою і варимо в сковороді.
Тим часом на іншій сковороді підсмажуємо суху сиру вермішель 50 г до коричневого кольору, постійно помішуємо.
Додаємо вермішель до гречки, солимо, можна саванською сіллю або додаємо хмелі-сунелі чи інші улюблені спеції.
Перемішуємо і доводимо до готовності.
Якщо рідини забагато на кінцевому етапі, знімаємо кришку.
В кінці додаємо вершкове масло.
Дуже простий гарнір і зовсім інший непростий смак.
Я подавала з кров'янкою і морквою по-корейськи.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиДля меня очень странное сочетание вермишели и гречки, но нужно пробовать. То ли дело кровяночка и морковь по корейски!
Попробуйте, мне всегда нравились миксы рис-вермишель, булгур-вермишель, они даже продаются на рынке.
А почему бы не гречка с вермишелью?