Картопля приготовлена таким способом, виходить печеною всередині та смаженою знизу. Готується швидко і дуже добре смакує з
часниково-зеленим соусом.
Потрібно:
- Картопля половинки на сковороду в один шар.
- Сало свіже або солене 100-150 г
- Сіль,спеції за смаком
- Олія 1-2 ст. л.
Картоплю почистити,розрізати повздовж та зробити надрізи не до кінця, щоб бульба трималася купи.
Я ще додала одну моркву для себе, щось я її дуже полюбила))) також надрізала.
Сковорідку великого діаметра розігріти з олією на великому вогні, викласти картоплю і моркву. Зверху на картоплю порізати тонко сало, в мене
сало солене мокрим способом. Зменьшити вогонь до середнього.
Посипати картоплю з салом спеціями і сіллю.
Накрити кришкою та готувати під кришкою на повільному вогні 15-25 хвилин,залежить від сорту картоплі.
Можна подавати так, притрусивши зеленню.
А можна ще перевернути, та трошки підсмажити сало і картоплю з іншого боку.
Часниково-зелений соус:
- Часник 1 головка
- Зелень(петрушка,кріп) 0,5 пучка
- Сіль за смаком
- Сметана 150 г
Все добре подрібнити блендером.
Подавати картоплю запечену на сковороді гарячою.
Дуже добре смакує картопля смажено-печена на сковороді з соусом.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиОй, люблю я картопельку
А ще й смажену
єдиний мінус,потрібна сковорода з широким дном
Супер. Завтра зроблю таку картопельку. Попробую в мультиварці.
Я тоже на морковку подсела — осень серая, хочется яркого, сладкого, вкусного! "Картошечки с сальцом" Вкусно, быстро, ароматно... красиво!Вот только хотела, как птичка, перейти на сырую овсянку с семечками и .... Начну с понедельника. Соус бомбезный, ко всему подходит!
Женечка,запасайся пока витаминами, а "птичкой" всегда успеешь стать
Спасибо, дорогая! Печеную картошечку полюбляю во всех вариантах! Даже в Андрюхину шубу её пристроила. Только без сала.
Дуже смачно!!! Хочу ще А соус, дійсно бомбезний.
Дякую!На здоров"я! Рада,що сподобалась картопелька!