Картопля запечена зі шкварками, здобрена зеленню з часником та зимовою гуцульською бринзою (бриндзя по-гуцульськи).
Потрібно:
- Картопля 1-1,2 кг
- Сало (або солонина) 120 г
- Сіль,перець за смаком
- Зелень (кріп або петрушка) 1 в'язочка
- Часник 5-7 зубч.
- Бринза (перетерта гуцульська) 120 г
Готується така картопля в баняку, в печі на дровах. В міських умовах готуємо в мультиварці.)))
Картоплю приблизно однакового розміру почистити,викласти з крупно порізаним салом в каструлю мультиварки та включити програму випічка.
Декілька раз перемішати картоплю з салом.
В кінці приготування посолити та поперчити.
Зелень подрібнити з часником.
Викласти картоплю з шкварками на глиняну миску, присипати зимовою гуцульською бринзою.
Зимова гуцульська бринза - це перетерта кускова бринза з сіллю (8% солі від загальної маси бринзи)
Посипати картоплю з шкварками та бринзою зеленню з часником. Подавати бажано з гуслянкою (гуцульський йогурт).
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиМммм....дуже апетитно
Дякую, Катруся!
Обожнюю нашу гуцульську іжу Цe така насолода смаками та запахами ...... А якщо щe й дeсь під ялиночкою та з самогоночкою ..... мммммм
О-о, ще й під ялиночкою...! Зрозуміло, все це треба пробувати на полонині! Бо це 100% аутентична страва! Іннуш, класна заміна баняка мультиваркою! Не знаю, хто такий цей баняк, але в мульті все виходить майже як з печі. Піду розморожувати сало....
Баняк — це така чавунна каструля)
Дякую, дівчата! Але не під ялинкою, а під смерекою~під смерекою!!!
Ну то так!!! "Ой, смереко, розкажи мені смереко..."
Интересно, а если пармезаном посыпать, какой вкус получится?