Проста і смачна страва із запашної картоплі запеченої на хрусткій чіпсі з картопляної шкірки.
Потрібно на 3 порції:
- Картопля 6 шт.
- Сіль,спеції за смаком
- Олія кукурудзяна 2 ст. л.
Картоплю вимити щіткою, зробити надріз на шкірці і відварити у підсоленій воді до напівготовності.
Дечко застелити пергаментом та змастити олією. Викласти гарячу картоплю, очистити не до кінця, але так щоб картопляна шкірка не відірвалася.
Картоплю надрізати до половини ножем для картоплі-фрі
або понадрізати ножем і притрусити меленим розмарином.
Приправити спеціями(марокканська суміш) та окропити кукурудзяною олією.
Запікати картоплю в духовці на верхньому та нижньому нагріві при 230 град. 20 хвилин.
З нерафінованої кукурудзяної олії, розсолу з квашеної капусти,солі,перцю та часнику зробити мачанку та полити нею гарячу печену картоплю на чіпсі.
Подавати із замороженим салом,квашеною капустою та маринованою перцюгою)))
Чіпса вийшла дуже хрустка і смачна, буду тепер сушити шкірки від вареної картоплі до пива)))
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиапетитна картопля, а перчики...., смачно
Дякую,Катя!
Цікава ідея,при нагоді спробую
На здоров'я,Оксана!
Какая аппетитная картошечка! По традиции твою печеную картошку забираю в КК! Спасибо!
Я знаю,что печеная картошка это наше слабое(а может и сильное) место Кушайте,на здоровье,Яночка!