Проста,але така смачна страва з цвітної капусти, без варіння і без солі, яка дуже швидко готується та може бути на гарнір або простою вечерею.
Особисто я сьогодня саме так і вечеряла)))
Потрібно:
- Свіжа цвітна капуста 1 шт.
- Олія і вершкове масло 1 ст. л.
- Базилік 5-6 гілоч.
- Сир твердий (пармезан) 30 г
- Сік лимону за смаком
- Гірчиця в зернах,соєвий соус за бажанням
На сковороді розігріти олію з вершковим маслом.
Викласти розрізану цвітну капусту.
Смажити на великому вогні капусту з одного боку,перевернути,зробити полум'я середнім,та накрити кришкою. Підсмажити до скоринки. Процес смаження цвітної капусти займе 5-6 хвилин.
Цвітна капуста має бути злегка хрусткою, здаватися напівготовою, процес готування закінчиться коли капуста почне остигати на тарілці.
Листя базиліку порвати або порізати.
Викласти на тарілку смажену цвітну капусту та базилік.
Окропити капусту з базиліком соком лимону.
Я використовую розпилювач,який вкручується в лимон.
Ось так виглядає розпилювач для цитрусових.
В мене один для лимона, а цей для апельсина. Дуже потрібна і зручна річ в кулінарії, рекомендую!
Посипати смажену гарячу цвітну капусту тертим пармезаном, за бажанням додати гірчицю в зернах та соєвий соус.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиИменно то, что нужно летом — легко, вкусно и полезно!
и еще быстро,бо при такой густой жаре