Густий суп з лопатками' і копченостями.
Смачна страва із Закарпаття.
З копчених м'ясних продуктів можна використовувати копчені ребра, в мене солонина закрпатська і копчена грудинка.
Лопатки - 400 г (наголос на останній склад) різновид спаржевої квасолі, миємо, відрізаємо кінчики з обох боків і ріжемо.
Відварюємо в окропі 3 хвилини. Зливаємо воду, промиваємо холодною водою.
Чистимо і ріжемо 3-4 булі(картоплі).
В 2-х літровий баняк(каструлю) лиємо 1,5 л води і варимо картоплю до напівготовності.
Ріжемо цибулю, солонину закрпатську і копчену грудинку. Я ще порізала моркву.
На палачінташці (сковороді ) розтопити солонину з шкіркою до шкварків, викинути.
Додаємо грудинку моркву і цибулю, смажимо до прозорості цибулі.
Мечеме (кидаємо) у палачінташку борошно 1ст.л., сіль та солодку паприку по 1 ч.л.
Перемішуємо і смажимо 3 хвилини, помішуючи.
Якщо паприку не обсмажити, може виникнути печія.
Додаємо гарячу воду 3-4 варіхи (черпаки) з каструлі, в якій вариться картопля, перемішуємо і заварюємо піджарку з борошном до густоти.
Додаємо 300-400 г сметани, перемішуємо 2 хвилини і вимикаємо газовку (газову плиту).
В баняк до булі мечеме відварені лопатки.
Виливаемо ранташ (піджарку) до баняка.
Перемішуємо і варимо ще 3 хвилини.
Подаємо Підбивані лопатки по-закрпатськи зі жменею зелені.
Мені такі білі супи після польського Журека дуже смакують з свіжим хроном.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариями