Молодий зелений горошок смажений в мультиварці з грудинкою, цибулею та вершками.
Потрібно:
- Свіжий зелений горошок 1 кг
- Цибуля 2 шт.
- Грудинка копчена 200 г
- Кріп свіжий 1 в'язочка
- Цукор 3 ч.л.
- Олія і вершкове масло по 1 ст. л.
- Сіль,перець за смаком
- Вершки 100 мл
- Часник молодий 2-4 зубчика
В мене горошок не зовсім молодесенький,морожений... тому я його відварюю у воді з цукром 3 хвилини.
Свіжий та молодий горошок не потрібно варити.
Також при варінні не дуже молодого горошку можна додати соду на кінчику ножа.
Цибулю і грудинку порізати кубиком та смажити з олією в каструлі мультиварки.
Коли цибуля з беконом підсмажаться,додати сіль та перець,вершкове масло.
Висипати відварений зелений горошок в каструлю мультиварки, перемішати з грудинкою і цибулею.
Смажити з відкритою кришкою, помішуючи на програмі "смаження" 10 хвилин. Далі смажити до готовності із закритою кришкою, додавши до зеленого горошку вершки.
Перед вимкненням мультиварки додати до смаженого молодого зеленого горошку з грудинкою і цибулею подрібнений кріп та часник.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиЯрко и вкусно.
Спасибо!
Нічого собі ви шикуєте — горошок килограмами смажите! Я його потрошечку до супчику, до овочів, ну, ще до салатів додаю. А щоб отак просто смажити, наче якійсь кабачки або картоплю...все, ми йдемо до вас...у вас там і горошка до схочу, і бекон смужечками!
в мене мама дуже багато гороху сіє, ми його любимо... то я десь відро горошку заморозила в тому році якраз перед новим сезоном останній килограмчик