Для тих, хто буде робити
чорничний оцет хочу розказати, що можна зробити із залишками чорниці. Або для тих, хто хоче приготувати бальзамічний оцет в домашніх умовах.
Потрібно:
- Чорниця від чорничного оцту 500-600 мл
- Вишня(морожена) 1 склянка
- Кориця мелена 1/2 ч.л.
- Цукор (коричневий) 1 ст. л.
- Цедра лимону 1 шт.
- Гвоздика 3 шт.
Залишки чорниці(її не потрібно було віджимати)з оцетом розім'яти товкачем. Помістити в скляну жаропрочну посуду (скляну каструлю чи форму для запікання) поставити на вогонь повільний через розсікач, додати вишню та нагріти, щоб виділився сік.
Якщо немає чорниці, бальзамічний оцет можна зварити з 500 г вишні(розім'яти товкачем) та 500 мл яблучного оцету. Далі за рецептом.
Додати до ягід цукор та корицю.
Зрізати жовту цедру з лимону.
Додати гвоздику та варити бальзамічний оцет 15-20 хвилин на повільному вогні через розсікач.
Далі накриваємо кришкою і залишаємо в холодильнику після остигання на 2 доби.
Через дві доби проціджуємо через 6 слоїв марлі та віджимаємо.
Заливаємо домашній бальзамічний оцет з чорниці та вишні в стерильну пляшку та зберігаємо в холодильнику.
Використовуємо за призначенням замість бальзамічного оцту в стравах,салатах,маринадах...
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиЯ бы его, наверно, ложками ела-пила! Он такой ароматный, должно быть! А композиция классная!! А на чем ты снимала?
фотофон ручной работы, имитация будь-чего:камня,дерева и т.д. Принимаю заказы на эксклюзивные неповторяемые фотофоны, размер 40х55см Любой каприз за Ваши деньги
Нарисовала?
не,муж сделал! Он многое может,хоть мрамор,хоть дерево,хоть небо)))))
там все реально и бороздки и поверхность