Запашне лечо з копченим закарпатським салом та угорською солодкою паприкою-це дуже смачна страва!
Потрібно:
- Перець болгарський 5-6 шт.
- Помідори (невеликі) 5-6 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Сало копчене! 30 г
- Цукор 2 ч.л.
- Паприка мелена солодка 1 ч.л.
- Чебер 1 ч.л.
- Сіль 1,5 ч.л.
- Оцет (базиліковий) 1 ст. л.
Болгарський перець помити та почистити.
Я придбала собі на Закарпатті спеціальну чистілку для перцю,два рухи і перець почищений!
Розрізати перець по жолобках на 3-4 частини та нарізати соломкою.
Помідори ошпарити та знати шкірку. порізати на 4-6 частин.
Копчене закарпатське сало порізати кубиком.
Цибулю розрізати навпіл та порізати тонко по довжині.
Копчене сало стопити в чавунній сковороді до шкварок.
Додати до копченого топленого сала зі шкварками цибулю.
Підсмажити цибулю 3-5 хвилин.
Додати до цибулі паприку,
тім'ян та одразу все перемішати.
Вогонь має бути повільним,щоб паприка не згоріла.
Посипати цибулю цукром.
Перемішати та смажити ще 3 хвилини,цукор має розтопитися та почати карамелізуватися.
Додати до карамелізованої цибулі порізані помідори без шкірки.
Перемішати та як тільки томати пустять сік,
додати болгарський перець нарізаний соломкою,окропити перець базиліковим оцтом. Перемішати, посолити та тушкувати лечо по-угорськи під кришкою 7-10 хвилин.
Я люблю,щоб перець в лечо по-угорськи був злегка хруским.
Подавати лечо можна як гарячим в якості гарніру,так і холодним в якості салату, і т.д.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиОбожнюю страви з перцем, смачне лечо. Класна штучка для перцю, я таких раніше не бачила, тепер буду звертати увагу.
Я у нас теж таких не бачила...а на Закарпатті там перець і паприка ж всюди,може тому у них вони популярні)))
Смачно! Дуже смачно і ароматно