Основним інгредієнтом цього салату-гарніру виступає гарбуз. Такий салат можна готувати на зиму або куштувати вже через добу після приготування. Добре підходить в якості гарніру до риби,птиці та м'ясних стейків.
Потрібно:
- Гарбуз 500 г
- Ратунда 1 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Часник 3-5 зубч.
- Петрушка 3-5 гілочки
- Перець чилі 1 шт.
Гарбуз почистити порізати на часточки, брусочки чи кубики, як Вам краще подобається.
Для маринаду:
- Вода 250 мл
- Цукор 3 ст. л.
- Сіль 2 ч.л.
- Олія 3 ст. л.
- Оцет яблучний 3 ст. л.
- Гвоздика 5 шт.
- Перець духм'яний 5 шт.
- Суміш перців горошком 1/2 ч.л.
- Імбир порошок 1/3 ч.л.
- Коріандр в зернах 1/3 ч.л.
- Гірчиця насіння 1/3 ч.л.
Влити в кструлю воду та закип'ятити. Влити олію,оцет,сіль,цукор,перці та гвоздику.
Викласти в каструлю гарбуз та варити на повільному вогні 5 хвилин.
Почистити часник,цибулю та ратунду.
Порізати овочі на часточки,петрушку порізати лише листочки. Перець чилі не різати!
Додати до гарбуза в маринаді імбир, насіння коліандру та гірчиці, премішати.
Додати цибулю та перець чилі.
Як тільки закипить кинути в каструлю ратунду чи болгарський перець,перемішати та дати закипіти.
В кінці додати петрушку з часником
Перемішати,як тільки закипить через хвилину вимкнути салат-гарнір.
Розкласти по стерилізованим банкам,залити маринадом і закатати.
Або скласти в ємність остудити та відправити в холодильник на одну добу.
Маринований гарбуз в салаті-гарнірі добре смакує з рибою,птицею та м'ясними стейками.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиЦе для мене щось новеньке, консервації з гарбузом ще не пробувала
Значить,пора починать
Я щось того року в продажі ротунди не бачила, щось в нас вона не дуже популярнаПамятаю з дитинства, як мама мариновану робила, оце смакота була, по декілька порцій закручувала
Оксана, а в якому регіоні ти живеш?
м.Львів
Класно,давно у Львові не була,все збираюсь-збираюсь і ніяк не виходить, як не одне то друге,так і роки проходять з цими роботами
Завжди раді бачити А ти з якого регіону?
Я з маленького але теж історичного міста Кам'янець-Подільський
КласМи на наступне літо плануємо з чоловіком у Кам'янець-Подільський поїхати, наші друзі їздили того року, приїхали дуже задоволені
Ласкаво Просимо! У нас тут свята майже кожні вихідні))) З 04 по 07 жовтня 2016 року в м. Кам’янець-Подільський відбудеться головна повітроплавна подія року – Чемпіонат України з повітроплавного спорту на теплових аеростатах
якщо там будеш, зроби для нас трішки фото)))
я вже давно не хожу на такі заходи мене взагалі дуже важко випхати з хати на вихідні хіба дочка піде,то пофоткає
оце так, і я все прошу чоловіка поїхати на вихідні до Кам'янець-Подільського, може колись впрошу))) він у мене по роботі постійно в поїздках, тому вже як вдома — то ніде не хоче(((
такий як я
А я цього року сама виростила в себе на грядці, пару кущиків, але я її так люблю, що на закрутки не лишається, їм просто як яблука))))
сьогодня з'їла баночку 0,5 гарбуза замість гарніру до індички, смачно було дуже і чим більше їш тим більше хочетьсяякийсь диво-салат-гарнір
тааа, ну в мене ще пару перчинок залишилось, тоді завтра спробую й собі приготувати)
можна звісно і без перцю,то так...за смаком)))))))
ні, як на мене без перцю не те))) я в сезон його скрізь використовую, і обов'язково пару смужечок до маринованих помідор)
значить тобі треба його насушити на зиму,він зберігає і смак і аромат)))
на зиму заготовка отличная! когда еще поешь арбузы помимо лет. Спасибо!