Маринована морська капуста приготовлена в домашніх умовах і
з сушеної морської капусти виявилася дуже смачною! Вона набагато смачніша за магазинну морську капусту,я би сказала-це зовсім інший продукт, і без всяких консервантів і інших шкідливих речовин.
Навіть ті, кому вона ніколи не подобалася, їдять її із задоволенням, але пока тільки в салатах)))
Також мариновану морську капусту можна додавати подрібнену
до заправок для салату.
Потрібно:
- Морська капуста 200-250 г
- Часник 2-3 зубч.
- Цукор 1 ч.л.
- Соєвий соус 2 ст. л.
- Бальзамічний оцет 1 ст. л.
- Оливкова олія 1 ст. л.
- Приправа для моркви по-корейськи 1 ч.л.
Морську капусту перед маринуванням можна порізати на короткі смужки. Я не ріжу, а перед використанням в салатах подрібнюю в чаші блендера.
Додати до морської капусти приправу для моркви по-корейськи (молоті: перець чорний, паприка, чилі, коріандр, часник гранульований, пажитник, імбир, куркума, гірчичне насіння, перець духмяний).
Перемішати морську капусту, вичавити часник та влити соєвий соус.
Додати до ламінаріїї бальзамічний оцет та цукор.
Влити до морської капусти олію оливкову.
Добре вимішати ламінарію зі спеціями.
Скласти мариновану морську капусту в скляну банку,трохи утрамбувати та поставити в холодильник на одну добу.
В такому маринаді ламінарія може зберігатися в холодильнику в закритому посуді до 2-х тижнів. Але не думаю,що вона у Вас на довго затримається, якщо ви спробуєте приготувати мариновану
морську капусту відновлену із сушеної в домашніх умовах.
Мариновану ламінарію можна вживати як самостійну страву, а також можна додавати в салати,щоб зробити їх більш корисними та цікавими.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариями