Я нещодавно придбала пару кілограм бурого рису, який містить набагато більше цінних речовин, ніж білий, оскільки при обробці рису видаляють лише лушпиння, а зародок і більша частина висівок залишаються з усіма вітамінами та мікроелементами, й тепер готую з ним всіляку смакоту. Сьогодні хочу поділитись смачним та простим салатиком.
Ингредиенты
- рис бурий 50-60 г.
- консервований лосось 150 г.
- огірок свіжий 150 г.
- морква 1 шт.
- олія або майонез
- сіль та перець за смаком
Відварити, попередньо промитий і замочений у воді, рис до готовності. Я беру на порцію рису дві порції води. Посолити за смаком.
Бурий рис готується трохи довше, ніж звичайні сорти рису, тому рекомендується замочувати його в чистій воді на кілька годин перед приготуванням.
Морквину середнього розміру натерти на середній терці і слегка підсмажити на рослиній олії. За бажанням можна додати подрібнену цибулину.
Скибочки лосося викласти в мисочку і розібрати на невеликі шматочки.
Лосось можна також замінити на тунець.
Всі складові акуратно перемішати, викласти в салатник.
Заправити салат майонезом або оливковою олією
Extra Virgin.
Хто любить гостріше - поперчити.
У мене сьогодні салатик з майонезом. Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиТакого я ще не пробувала, забрала в КК! Спробую з мороженим огірком
. З мене звіт.
мені дуже на смак сподобався бурий рис, тепер надаватиму йому перевагу)
Женя,а ти заморожуєш огірки
, а як він потім на смак ,бо чесно ще не пробувала так робити
Так, заморожую. Мені подруга порадила. Я сама довго думала, а потім спробувала заморозити один огірок і, десь за тиждень подивилась, що вийшло. Почистила і нарізала соломкою (можно кубиками). Просто свої власні огірки кращі за ті, що зараз продаються, і влітку їх багато. Вони не розтають у кашу, але трохи мягкуваті. Я додаю їх у салати та окрошку. А ще вони дуже запашні (треба ретельно їх пакувати, бо все "заароматизують"
в морозильнику). Спробуй заморозити один. Але кращу це робити влітку, звичайно
. Зараз спробую сфоткати.
Дякую за пораду
Влітку обовязково спробую, бо зараз вони якісь без смаку та й досить дорогі
Ось, трохи розморожую для салата. А взагалі, я це роблю, коли їх багато, а маринувати або солити вже ліньки
! Як кажуть: "Лень — двигатель прогресса"
.
Дякую
. "Лень — двигатель прогресса" — дуже знайоме
Класний салатик
Дякую
Взяла на заметку!
буду рада, если рецепт пригодиться