Дуже зручно в літній час приготувати вдосталь заправки для салату, яку можна зберігати в холодильнику в пляшці, в якій вона і була приготовлена. Універсальна заправка "Вінегрет" зберігається в холодильнику до 2-х тижнів.
Потрібно:
- Пляшка з кришкою і широкою шийкою 250-300 мл 1 шт.
- ----
- Сіль морська (мілка) 1 ч.л.
- Перець чорний мелений або суміш перців 1/2 ч.л.
- Гірчиця (будь-яка готова) 1-2 ч.л.
- Мед натуральний 1-2 ст. л.
- Оцет малиновий (винний червоний) 2-3 ст. л.
- Соєвий соус 2 ст. л.
- Олія кукурудзяна 75 мл
- Олія оливкова 75 мл
Мед,гірчицю,.оцет і соєвий соус занурити в пляшку з широкою шийкою. Закрутити кришкою,потрусити.
Можна і з вузькою)))
та інгредієнти брати за смаком... Зважайте на те,що це заправка яка має посолити,поперчити,помастити і т.д. Ваш салат за Вашим смаком!
Влити нерафіновану олію. Олія може бути за Вашим смаком, я люблю кукурудзяну з оливковою-мікс.
Закрутити кришку і добре потрусити 2-3 хвилини,доки суміш не стане густою і однорідною.
Заправляйте заправкою "Вінегрет" салати з овочів та зелені. Зберігати в холодильнику. Перед тим, як готуватимете салат, дістаньте заправку з холодильника. Перед заправкою салату збовтайте,якщо необхідно.
Також заправку "Вінегрет" можна використовувати в якості соусу або маринаду для м'яса,курки,риби...
Смачних страв!
Комментарии
следить за комментариямиО, це ж можна взяти із собою, поки прибудеш на місце, воно само собою приготується!!!
ну да,як малосольні огірки,що готуються в дорозі
Дуже гарна заправка, а головне майже універсальна- підійде не тільки до салатів. Беру у КК. Дякую.
гарний рецепт, приготую й собы, у мене ще пару ложок малинового оцту залишилось)))
Цікавий рецепт